Laikraksts: CIP direktore noklausījusies Hašogi slepkavības ierakstu (5)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
CIP direktore Džīna Haspela
CIP direktore Džīna Haspela Foto: AP/Scanpix

ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktore Džīna Haspela vizītes gaitā Turcijā noklausījusies saūdarābu žurnālista Džamala Hašogi slepkavības audioierakstu, vēsta laikraksts "The Washington Post", atsaucoties uz vārdā neminētiem avotiem, kas ir pazīstami ar šo lietu.

Audio liecības bijušas pārliecinošas, sacīja viens avots, piebilstot, ka līdz ar to vairojies spiediens pret ASV, lai tās sauc pie atbildības Saūda Arābiju Hašogi nāves lietā.

Nav zināms, kas Haspelai atskaņojis ierakstu. Ankara "The Washington Post" informāciju nav nedz apstiprinājusi, nedz noliegusi.

ASV dzīvojušais laikraksta "The Washington Post" līdzstrādnieks un Rijādas kritiķis Hašogi pazuda pēc ieiešanas Saūda Arābijas konsulātā Stambulā 2.oktobrī. Turcijas varasiestādes paziņojušas, ka viņš konsulātā nogalināts iepriekš izplānotā slepkavībā.

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, tomēr sestdien Rijāda paziņoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā Stambulā zaudējis dzīvību "dūru cīņā".

Saūda Arābijas ārlietu ministrs vēlāk Hašogi nāvi raksturoja kā "slepkavību, kas pastrādāta "nesankcionētas operācijas" gaitā.

Joprojām nav zināms, kur atrodas Hašogi līķis.

Aizvadīto trīs nedēļu laikā Turcijas valdībai simpatizējošie mediji teju ik dienu publicē nopludinātu informāciju par izmeklēšanu un, kā tiek apgalvots, audio ierakstu detaļas.

Šie mediji apgalvo, ka Hašogi spīdzinājusi un nogalinājusi Saūda Arābijas "slepkavu komanda", kurā bijuši 15 cilvēki.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu