Liepājā gatavojas nocirst 19 kokus Cukura ielā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google Maps

Veicot pārbūvi Liepājā, Cukura ielā, plānots nocirst 19 kokus, pavēstīja pašvaldība.

Izvērtējot publiskās apspriešanas rezultātus, Apstādījumu uzraudzības komisija (AUK) konceptuāli atbalsta 19 koku - 15 bērzu, divu vītolu un divu liepu - nociršanu saistībā ar Cukura ielas pārbūvi posmā no Grīzupes ielas līdz Nākotnes ielai.

Komisija iesaka paredzēt kompensējošus stādījumus pārbūves projekta teritorijā, tos saskaņojot ar būvvaldes ainavu arhitekti. Projekts tiks papildināts ar koku rindu stādījumiem, būs arī koku un krūmu grupu stādījumi. Kopskaitā būvniecības ieceres teritorijā iestādīs 22 jaunus kokus, taču koku un krūmu kopējais skaits būvprojekta izstrādes gaitā vēl tiks palielināts, tāpēc šobrīd nav precīzi zināms.

Cukura ielas posmā, kuru kā maģistrālo ielu, kas Karostas un Tosmares mikrorajonus savieno ar pārējo pilsētas daļu, pašvaldība ir paredzējusi pārbūvēt par drošu un ērtu visiem satiksmes dalībniekiem.

Pašreiz ielā ir izbūvēts apgaismojums un abās pusēs gājēju un velosipēdu ceļš. Taču ielas posma brauktuve ir palikusi nesakārtota, seguma nestspēja neatbilst slodžu prasībām, nav atrisināta lietus ūdens aizvadīšana. Būvniecības iecere paredz jaunu seguma konstrukciju, kas atbilst nepieciešamajām slodzēm, kā arī izbūvēt slēgtu lietus ūdens novadīšanas sistēmu, paplašināt brauktuves platumu, izbūvēt sabiedriskā transporta pieturvietu.

Sabiedriskajā apspriešanā par koku nociršanu piedalījās 28 respondenti, no kuriem astoņi atbalstīja, trīs atbalstīja daļēji, bet 12 neatbalstīja plānoto koku nociršanu.

AUK konstatējusi, ka neviens no kokiem, kurus plānots nocirst, nav īpaši aizsargājams un arī neatrodas īpaši aizsargājamā teritorijā, koki aug jauktas apbūves teritorijā ar ražošanas funkciju, bet Cukura ielas pretējā pusē esošās vēl brīvās teritorijas plānotais izmantošanas mērķis ir ražošanas un noliktavu apbūves teritorijas. Līdz ar to vide šajā pilsētas daļā atļauj radīt infrastruktūru un izveidot inženierkomunikācijas. Taču ierobežotās vietas dēļ ielas paplašināšana nav iespējama, nenocērtot attiecīgos kokus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu