Saeima vērtēs likumprojektu par Pēterbaznīcas īpašumtiesībām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Saeima šodien nodeva izskatīšanai parlamenta komisijās likumprojektu, ar kuru paredzēts sakārtot jautājumu par Svētā Pētera baznīcas īpašumtiesībām.

Likumprojektu parlamentā iesniedza Laimdota Straujuma (V), Inese Lībiņa-Egnere (V), Inguna Rībena (VL-TB/LNNK), Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK) un Nellija Kleinberga (LRA).

Tā nodošanu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai šodien atbalstīja 34 deputāti, pret 22 parlamentārieši, bet vēl desmit atturējās un deviņi balsojumā nepiedalījās.

Likuma uzdevums ir noteikt Pētera baznīcas juridisko piederību un ar tās izmantošanu, uzturēšanu, apsaimniekošanu un finansēšanu saistītus jautājumus.

Likumprojektā tiek paredzēts noteikt LELB sastāvā ietilpstošās Vācu Svētā Pētera draudzes īpašuma tiesības uz Pētera baznīcas ēku un zemi zem tās.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) un Vācu evaņģēliski luteriskās baznīcas Latvijā (VELBL) pārstāvji uzstāja, ka likumprojekts par Rīgas Svētā Pētera baznīcas īpašumtiesību noregulēšanu ir jāskata vēl 12.Saeimā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu