"VIA SMS group": Nebanku kredīta izmaksu ierobežojumi patērētājiem var veicināt pieprasījumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Eiro banknotes un rokas.
Eiro banknotes un rokas. Foto: Edijs Pālens/LETA

Kopējo kredīta izmaksu ierobežojumi patērētājam var ietekmēt Latvijas nebanku kreditēšanas tirgu, taču vienlaikus kredīta izmaksu samazinājums var veicināt arī ievērojamu pieprasījuma un izsniegto aizdevumu summu pieaugumu, jo nelieli īstermiņa aizdevumi tirgū vairs nebūs pieejami, paziņojumā biržai atzina nebanku kreditētāja AS "VIA SMS group".

Atsaucoties uz šā gada 4.oktobrī Saeimā pieņemtajiem grozījumiem Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kas paredz kopējo kredīta izmaksu ierobežojumu patērētājam līdz 0,07% dienā no kredīta summas, "VIA SMS group" atzina, ka tā ar sevis pilnībā kontrolētās meitas sabiedrības SIA "VIA SMS" starpniecību plāno turpināt nebanku kredītu izsniegšanu Latvijā arī pēc minēto likuma grozījumu stāšanās spēkā 2019.gada 1.jūlijā.

Attīstot savu finanšu produktu portfeli, "VIA SMS group" ir ņēmusi vērā mainīgo likumdošanas vidi Latvijā un kopš 2018.gada otrā ceturkšņa Latvijas tirgū vairs nepiedāvā īstermiņa aizdevumus. Portfeļa palielināšanas un stabilas attīstības nodrošināšanas nolūkos "VIA SMS group" īstermiņa aizdevuma produktu Latvijas tirgū ir aizstājusi ar "Elastīgo aizdevumu" - kredītlīniju, kas klientiem ļauj pieteikties lielākai aizdevuma summai un izvēlēties vajadzībām atbilstošus aizdevuma atmaksas nosacījumus.

"VIA SMS group" attīsta piedāvāto finanšu produktu klāstu arī citās Eiropas Savienības valstīs, kurās darbojas tās meitas sabiedrības - Lietuvā, Zviedrijā, Polijā, Čehijā, Spānijā un Rumānijā. Drīzumā patērētājiem būs pieejams "VIA SMS group" jaunākais finanšu produkts - digitālo maksājumu platforma "Vialet", kas pērnā gada nogalē ieguvusi elektroniskās naudas iestādes licenci Lietuvā.

Tāpat "VIA SMS group" attīsta arī esošos produktus, piemēram, savstarpējo aizdevumu platformu "ViaInves, depozītnoguldījumu produktu "Visapar", turklāt notiek arī intensīvs darbs pie kredītportfeļu palielināšanas visās pārstāvētajās valstīs.

Ievērojot ilgtspējīgu ieņēmumu un izdevumu plānošanas politiku, "VIA SMS group" uzskata, ka tās spēja pildīt no obligācijām izrietošos pienākumus paliks nemainīga. Kompānijā arī uzsvēra, ka tā ir ieguldījusi nozīmīgu darbu kredītprocentu risku diversificēšanā, strādājot vairākās Eiropas Savienības valstīs. Patēriņa aizdevumiem piemērojamās procentu likmes citos tirgos paliek nemainīgas.

Jau ziņots, ka nebanku kreditētāja "VIA SMS group" koncerns pagājušajā gadā, pēc auditētiem datiem, strādāja ar 20,039 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 21,1% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga 2,8 reizes - līdz 1,183 miljoniem eiro, liecina biržai "Nasdaq Riga" iesniegtais finanšu pārskats.

Koncerna vadība skaidro, ka, ņemot vērā auditorsaabiedrības "BDO ieteikumu", "VIA SMS group" ir mainījis izmaksu uzskaites principus, koriģējot 2016.gada finanšu rezultātu, kamdēļ grupas 2016.gada peļņa samazinājusies no 1,109 miljoniem eiro līdz 420 282 eiro, bet koncerna pagājušā gada peļņa salīdzinājumā ar iesniegto 2017.gada neauditēto finanšu pārskatu ir palielinājusies.

"VIA SMS group" finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka lielāko apgrozījuma pieaugumu pērn nodrošināja Spānijas tirgus, kur novērots 63% apgrozījuma pieaugums. Zviedrijā koncerna apgrozījums pieauga par 55%, bet Polijā - par 17% salīdzinājumā ar apgrozījumu 2016.gada beigās. Turpretī EBITDA pagājušā sasniedza 2 900 866 eiro, nodrošinot peļņu 1,183 miljonu eiro apmērā.

2016.gadā "VIA SMS group" koncerns strādāja ar 16,545 miljonu eiro apgrozījumu un guva 420 282 eiro peļņu.

"VIA SMS group" izveidota 2007.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu