Dairim Bertānam rezultatīva spēle Eirolīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: La Presse/Scanpix

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns ceturtdien guva 16 punktus viņa pārstāvētās Itālijas čempiones Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" uzvarā ULEB Eirolīgas mačā.

"AX Armani Exchange Olimpia" savās mājās ar rezultātu 81:80 (23:20, 16:25, 27:17, 15:18) pārspēja Maskavas apgabala "Himki" no Krievijas.

Bertāns spēlēja 27 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā guva 16 punktus, iemetot vienu no diviem divpunktu metieniem un četrus no deviņiem tālmetieniem. Tāpat Bertāns realizēja abus soda metienus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli un pārtvēra vienu bumbu aizsardzībā.

Rezultatīvākais "AX Armani Exchange Olimpia" rindās bija Maiks Džeimss ar 25 punktiem, kamēr "Himki" Džordans Maikijs izcēlās ar 26 punktiem.

Savukārt citā mačā Jāņa Timmas un Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Pirejas "Olympiakos" ar rezultātu 88:80 (18:21, 27:16, 23:20, 20:23) uzveica izraēliešu klubu Telavivas "Maccabi FOX".

Timma spēlēja astoņas minūtes un 12 sekundes, kuru laikā guva trīs punktus, realizējot vienīgo tālmetienu. Timma neizpildīja nevienu divpunktu metienu un nevienu soda metienu, taču atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

Savukārt Strēlnieks laukumā pavadīja četras minūtes un 37 sekundes, kuru laikā punktus neguva, pa vienai reizei aizmetot garām divpunktu metienu un trīspunktu metienu. Viņš atdeva vienu rezultatīvu piespēli, kā arī vienreiz kļūdījās.

Rezultatīvākais uzvarētājiem bija pieredzējušais Vasilis Spanulis, kurš guva 16 punktus, kamēr Izraēlas vienībai ar 22 punktus guva Deandrē Keins.

Četros aizvadītajās Eirolīgas spēlēs "AX Armani Exchange Olimpia" un "Olympiakos" ir guvušas katra pa trīs uzvarām.

Ar četrām uzvarām tikpat mačos Eirolīgas kopvērtējuma vadībā atrodas Madrides "Real", bet Maskavas CSKA ar trīs panākumiem trīs cīņās ir otrā. "Olympiakos" un "AX Armani Exchange Olimpia" ir pa trīs uzvarām četrās spēlēs, bet pa vienai uzvarai trīs dueļos tikmēr iekrājuši Anžeja Pasečņika un Rolanda Šmita pārstāvētie Spānijas klubi attiecīgi Grankanārijas "Herbalife" un Barselonas "Lassa", kā arī Žaņa Peinera pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Dariššafaka Tekfen".

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu