Tuvākajā dienā stipri līs, vietām gaidāms sniegs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/Scanpix

Naktī uz sestdienu Latviju sasniegs jauns ciklons un no dienvidrietumiem gaidāms stiprs lietus, vietām arī slapjš sniegs, prognozē sinoptiķi.

Visvairāk līs un snigs valsts rietumu un ziemeļu daļā. Nokrišņi - pārsvarā lietus - turpināsies arī sestdien dienas laikā, kad gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +5..+10 grādiem. Ciklona centrs sestdien un naktī uz svētdienu šķērsos Latviju, tādēļ vējš būs mainīga virziena un stipruma, vietām Kurzemes piekrastē tā ātrums brāzmās var pārsniegt 20-25 metrus sekundē.

Ciklonam aizejot un Ziemeļeiropā pastiprinoties anticiklonam, Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss - pirmdien arī dienas laikā termometra stabiņš nepakāpsies augstāk par -1..+4 grādiem. Līdz otrdienai saglabāsies apledojuma risks uz ceļiem.

Gan spēcīgā anticiklona ietekmē, gan saistībā ar lielu ciklonu, kas nākamās nedēļas sākumā no Vidusjūras pārvietosies uz Ziemeļjūru, pirmdien un otrdien visā Latvijā pastiprināsies austrumu vējš, brāzmās sasniedzot 13-18 metru sekundē un vietām Kurzemes piekrastē nedaudz pārsniedzot 20 metru sekundē.

Tik liels nokrišņu daudzums kā sestdien turpmākajās diennaktīs vairs nav gaidāms, turklāt, sākot ar otrdienas pēcpusdienu, iespējams tikai lietus, jo virs Latvijas būs nonākušas gaisa masas no Āfrikas. Gaisa temperatūra uz zemes brīžiem būs zemāka nekā mākoņos, tomēr nākamās nedēļas gaitā tā daudzviet pakāpsies virs +10 grādiem.

Novembra sākums gaidāms sausāks un krietni siltāks nekā citos gados. Iespējams, tiks pārspēti siltuma rekordi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu