Ikaunieks nāk uz maiņu un nopelna brīdinājumu UEFA Eiropas līgas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Ikaunieks
Jānis Ikaunieks Foto: AFP/LETA

Latvijas futbolists Dāvis Ikaunieks ceturtdien nāca uz maiņu un nopelnīja brīdinājumu UEFA Eiropas līgas grupu turnīra spēlē.

Latvieša pārstāvētā čehu vienība "Jablonec" savā laukumā K grupas duelī cīnījās 1:1 (1:1) ar Kazahstānas klubu "Astana".

Ikaunieks spēlē iesaistījās 57.minūtē un bija pirmais "Jablonec" spēlētājs šajā mačā, kurš devās laukumā uz maiņu. Viņš sev atvēlētajā laikā vārtus neguva, taču kādā no epizodēm nopelnīja brīdinājumu.

Vārtus "Jablonec" rindās guva Jakobs Považanecs, bet "Astana" labā ar precīzu sitienu izcēlās Pedru Enrike.

K grupā tādējādi pēc trīs spēlēm "Astana" un ukraiņu grands Kijevas "Dinamo" ir līderes ar pieciem punktiem. Tikmēr franču klubs "Stade Rennais" ar trīs punktiem ir trešajā pozīcijā, bet "Jablonec" ar diviem punktiem ir pēdējā.

Savukārt "Stade Rennais" un "Dinamo" savstarpējā mačā ceturtdien pārāka ar 2:1 (1:1) viesos bija Ukrainas komanda.

Ikaunieks pagaidām nav izkarojis stabilu vietu "Jablonec" sastāvā, regulāri arī Čehijas čempionāta mačos paliekot rezervē.

Savukārt vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā Šveices komanda "Zurich" ceturtdien ar rezultātu 3:2 A grupas spēlē pārspēja Vācijas bundeslīgas klubu Leverkūzenes "Bayer", izcīnot trešo uzvaru tikpat grupu turnīra mačos

Latvijas vārtsargs šajā mačā palika rezervē. Viņš iepriekšējo oficiālo spēli "Sion" rindās aizvadīja vien 15.septembrī Šveices kausa izcīņas spēlē pret Bernes "Breitenrain".

Vaņins jau kopš šī gada sākuma zaudējis Cīrihes komandas pirmā numura statusu, laukumā tiekot vien uz vietējā kausa mačiem.

Līdz ar to "Zurich" šobrīd ir A grupas līdere ar maksimālajiem deviņiem punktiem trīs spēlēs, kamēr "Bayer" ir seši, bet Bulgārijas vienībai Razdragas "Ludogorets" un Kipras klubam Larnakas AEK katrai pa vienam punktam. Šīs abas vienības ceturtdien cīnījās neizšķirti ar 1:1 (1:1).

Pēc grupu turnīra, aizvadot divus riņķus, divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā. UEFA Eiropas līgas fināls notiks 29.maijā Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu