Par Ziemeļvalstu un Baltijas šī gada labāko jauno mākslinieku konkursā atzīta Elīna Vītola

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Elīna Vītola "Common Issues in Painting and Every-Day Life 5"
Elīna Vītola "Common Issues in Painting and Every-Day Life 5" Foto: publicitātes

Konkursā "Nordic & Baltic Young Artist Award" par labāko jaunākās paaudzes mākslinieku atzīta Elīna Vītola, savukārt simpātijas balva piešķirta lietuviešu māksliniecei Laimai Antonovai, informē konkursa rīkotāju pārstāve Velga Freiberga.

Vītolas konkursa darbs "Common Issues in Painting and Every-Day Life 5" sastāv no 20 metru gara gleznojuma un dīvāna, uz kura turpinās gleznojuma motīvs. Iedvesmojoties no novecojuša polsterējuma auduma, mākslas darba motīvs pastāvīgi atkārtojas.

Vītola Latvijas Mākslas akadēmiju absolvēja pagājušā gada pavasarī un šobrīd gatavojas savai izstādei galerijā "Careva contemporary". Māksliniece par uzvaru konkursā saņems naudas balvu 2000 eiro apmērā, kā arī aicinājumu nākamgad piedalīties izstādēs "ArtVilnus". Savukārt 2020. gadā jaunajai māksliniecei būs iespēja piedalīties Tallinas Mākslas nedēļā.

Šogad konkursā "Nordic & Baltic Young Artist Award" piedalījās 95 jaunie talanti - 13 no Latvijas, 20 no Igaunijas, 37 no Lietuvas un 25 no Somijas. Ar visu jauno mākslinieku darbiem iespējams iepazīties interneta platformā šeit.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu