Rosbergs un Masa par to, kāds komandas biedrs bija Šūmahers

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Felipe Masa, Mihaēls Šūmahers un Niko Rosbergs
Felipe Masa, Mihaēls Šūmahers un Niko Rosbergs Foto: Reuters/AP/SIPA/Scanpix

Mihaēla Šūmahera pēdējie divi komandas biedri viņa ilgajā autosportista karjerā bija Felipe Masa (2006.gadā Ferrari komandā) un Niko Rosbergs (no 2010.gada līdz 2012.gadam Mercedes vienībā.)

Par Šūmahera pašreizējo veselības stāvokli un to, kādas sekas atstājusi galvas trauma, kas tika gūta 2013.gada pašā izskaņā, aizvien nav ne kripatiņas puslīdz ticamu ziņu. Taču vācu izdevuma AutoBild uzmanību tagad piesaistījusi 2016.gadā ierakstīta saruna starp vācieti Rosbergu un brazīlieti Masu, kurā viņi apspriež, kāds tad komandas biedrs bijis Šūmahers, kad viņiem nācies strādāt kopā. Abu sportistu pieredze, kā izrādās, stipri atšķiras.

"Es biju jauns, un tas man bija pirmais gads Ferrari. Viņš bija tāds kā mans skolotājs. Vienmēr biju bijis liels viņa fans un pēkšņi kļuvu par komandas biedru. Tā bija neticama pieredze," sacījis Masa. "Ļoti daudz no viņa iemācījos. Viņš ir paraugs ikvienam autosportistam. Es visu vēroju, uzdevu viņam daudz jautājumu, pat pārāk daudz jautājumu. Taču viņš vienmēr bija laipns. Tas gan tādēļ, ka lielākoties nebiju ātrāks par viņu."

Rosbergam turpretī ir citādāka pieredze ar Šūmaheru kā komandas biedru. Galvenokārt jau tāpēc, ka visās trīs Mercedes vienībā pavadītajās sezonas Niko bija ātrāks par Mihaēlu. 

"Es viņā mazāk redzēju mentoru, vairāk ekstrēmu pretinieku. Līdz ar to dinamika starp mums bija citādāka," - tā Rosbergs. "Taču tā arī bija viņa atgriešanās [pēc aiziešanas no F-1 2006.gada izskaņā], viņš vairs nebija augstumos. Lai gan aizvien varēja labi redzēt, kad viņam ir labās dienas. Tad viņš aizvien bija fenomenāls. Pietrūka gan pastāvības."

Tai pašā laikā Rosbergs atzīst, ka ārpus sacensībām viņam kā gados jaunākam sāncensim grūti bijis turēt līdzi. "Galvā Mihaēls bija karotājs. Garīgā līmenī stāties pret viņu bija ārkārtīgi liels izaicinājums," - tā Rosbergs, kurš atminas Šūmahera statusu Mercedes vienībā, spītējot vājākiem rezultātiem. "Komandā viņš bija dievs. Kad viņš ienāca telpā, visi pārtrauca darbu," atminas Rosbergs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu