Augulis ar FIA prezidentu pārrunājis satiksmes drošības un Biķernieku trases jautājumus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Starptautiskās Automobiļu federācijas prezidents Žans Tods
Starptautiskās Automobiļu federācijas prezidents Žans Tods Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdien, 26. oktobrī, satiksmes ministrs Uldis Augulis ar Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidentu, ANO Ģenerālsekretāra īpašo sūtni ceļu satiksmes drošības jautājumos Žanu Todu (Jean Todt) pārrunāja ceļu satiksmes drošības jautājumus Latvijā.

Augulis informēja par Latvijas paveikto ceļu satiksmes drošības uzlabošanā, tai skaitā par pētījumu, kura ietvaros Latvijā pirmo reizi tika padziļināti analizēti Rīgas reģionā 2016. gadā notikušo smago ceļu satiksmes negadījumu iemesli. Pētījums atklājis jaunas iespējas, kā uzlabot drošību uz ceļiem, TVNET norāda Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību speciālists Aivis Vincevs.

Ministrs uzsvēra, ka minētais pētījums sniedz visaptverošu redzējumu un secinājumus, lai vēl rezultatīvāk strādātu pie smagi ievainoto un bojā gājušo skaita samazināšanas. Pamatojoties uz pētījumu, tiks ieviesti vairāki jauni pasākumi ceļu satiksmes negadījumu jomā, lai turpinātu satiksmes organizācijas aspektu uzlabošanu, negadījumu fiksēšanas metodes un veicinātu sabiedrības informēšanu par rīcību pēc negadījuma.

Sarunas laikā uzmanība tika pievērsta arī digitalizācijas sniegtajām iespējām ceļu satiksmes drošības uzlabošanā.

“Protams, ka nākotnē daudzas no pašreiz aktuālajām problēmām kļūst par vakardienu, jo pasaule kļūst arvien digitalizētāka, attīstās arvien jaunas tehnoloģijas, kas nākamajām paaudzēm ļaus izvairītos no satiksmes negadījumiem, kurus izraisa cilvēkfaktors,” norādīja Augulis.

Pārrunājot situāciju Latvijā, Tods atzinīgi novērtēja līdz šim paveikto ceļu satiksmes drošības uzlabošanā. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka ir nepieciešams arvien vairāk pievērst sabiedrības uzmanību sekām, ko rada ceļu satiksmes negadījumi.

“Jāatceras, ka ceļu satiksmes negadījumi ietekmē ne tikai cietušos, bojā gājušos un viņu radiniekus, bet ikvienu no mums,” norādīja Tods.

Tods aicināja iesaistīt visas valsts un nevalstiskās institūcijas ceļu satiksmes drošības uzlabošanā. Viņš ierosināja, ka ceļu satiksmes noteikumi jāsāk mācīt no bērnības, piemēram, skolās. Papildus Tods uzsvēra, ka nepieciešama mazāka tolerance attiecībā uz likuma pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā.

Sarunas laikā tika pārrunāta Biķernieku trases attīstība un tās atbilstība starptautiska līmeņa sacensību organizēšanai. Tods atzinīgi novērtēja trases iespējas un atzina, ka tā ir pilnībā droša vērienīgu sacensību organizēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu