Ziemeļkoreja un Dienvidkoreja vienojas par vairāku robežas sargposteņu likvidēšanu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkoreja un Dienvidkoreja piektdien vienojušās likvidēt 11 sargposteņus līdzās pamatīgi nocietinātajai robežai, pieļaujot, ka nākotnē visi posteņi varētu tikt likvidēti, pavēstīja armijas amatpersonas.

Abas puses vienojās atvilkt karavīrus un bruņojumu no 11 posteņiem līdzās robežai un līdz novembra beigām tos nojaukt, teikts kopīgajā paziņojumā, kuru izplatījusi Dienvidkorejas armija.

"Abas puses arī vienojās rīkot darba sarunas par pārējo sardzes posteņu likvidēšanu, ņemot vērā to, kāds progress būs 11 sardzes posteņu likvidēšanas gaitā," teikts pēc sarunām pamiera ciematā Panmundžomā izplatītajā paziņojumā.

Kopš 1950.-53. gada Korejas kara, kas noslēdzās ar pamiera, nevis miera līgumu, abu valstu starpā oficiāli joprojām pastāv karastāvoklis.

Tomēr attiecības šogad ir ievērojami uzlabojušās, jo Dienvidkorejas prezidents Muns Džēins, kas iestājas par dialogu ar izolēto ziemeļu kaimiņu, un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns spēruši soļus izlīguma virzienā.

ASV prezidents Donalds Tramps un Kims samitā Singapūrā 12.jūnijā parakstīja kopīgu dokumentu, kurā Ziemeļkoreja apņēmusies "strādāt Korejas pussalas pilnīgas denuklearizācijas virzienā".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu