Bunkus brālis Valsts policijas vadībai pārmet "uzbrukumus Mārtiņa ģimenei" (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nogalinātā zvērinātā advokāta Mārtiņa Bunkus brālis Kristaps Valsts policijas (VP) priekšnieka Inta Ķuža publiskajos paziņojumos par slepkavības izmeklēšanu saskata "uzbrukumus Mārtiņa ģimenei", aiz kuriem varot slēpties mēģinājumi "piesegt reāla progresa trūkumu izmeklēšanā piecus mēnešus pēc slepkavības".

Kā paziņojumā masu medijiem uzsvēris Kristaps Bunkus, viņa ģimene nav apmierināta ar policijas darbu, jo uzskata, ka likumsargi vilcinājušies sagatavot publisku aicinājumu atsaukties nozieguma lieciniekus. Tāpat ģimene kritizē likumsargu nevēlēšanos atklāt jebkādu informāciju par izmeklēšanas gaitu.

"Līdz šim Valsts policija par Mārtiņa Bunkus slepkavības izmeklēšanu ir paudusi trīs paziņojumus un pāris intervijas, kurās policija pārsvarā aizbildinās ar izmeklēšanas noslēpumu un nekādu informāciju faktiski nesniedz," policiju kritizēja Bunkus brālis.

"Mēs neapšaubām izmeklēšanas noslēpuma nepieciešamību. Tomēr analizējot jau šobrīd publiski pieejamos faktus par policijas veiktajām darbībām, ir vērojams nepārprotams veikto izmeklēšanas darbību kvalitātes trūkumus. Līdz ar to rodas loģiskas bažas arī par nākamajām policijas plānotajām darbībām," paziņojis Kristaps Bunkus.

Bunkus ģimeni neapmierinot Valsts policijas un tās priekšnieka Ķuža "augstprātīgā attieksme". Neapmierinātību esot izraisījis arī Ķuža pārmetums, ka ģimene neesot bijusi atklāta un neesot sniegusi izmeklētājiem pilnu informāciju uz uzdotajiem jautājumiem. Bunkus brālis apgalvoja, ka tieši policija neesot izrādījusi interesi sarunāties ar ģimeni.

"Šāda izvēlētā policijas vadības taktika liek uztraukties, kādas turpmākas darbības tiks vērstas pret ģimeni, tai aktīvi iestājoties par efektīvu izmeklēšanas norisi," pauda Bunkus.

Kā ziņots, Bunkus ģimene jau vakar veltīja kritiku Valsts policijai, paužot aizdomas par zemu izmeklēšanas darbību kvalitāti un progresa trūkumu izmeklēšanā. VP uz to atbildēja, norādot, ka policija Bunkus slepkavības izmeklēšanas laikā ir nopratinājusi vairāk nekā 100 lieciniekus un aptaujājusi vairāk nekā 200 personas, tādējādi kriminālprocesā jau esot paveikts ļoti apjomīgs darbs, kura rezultātā savāktie pierādījumi ļāvuši izmeklēšanai pāriet nākamajā fāzē un virzīties tuvāk tiesiskā noregulējuma panākšanai.

Ķuzis norādīja, ka viņam nav nekādu šaubu, ka izmeklēšana virzās uz priekšu un jau šobrīd tajā paveiktais esot vainagojies ar konkrētiem pavedieniem. Ķuzis izcēla, ka izmeklēšanas kopainu zina tikai izmeklētāji, un atbilstoši konkrētās izmeklēšanas taktikai, viņi veic izmeklēšanu.

"Nav saprotams uz policiju patlaban vērsto pārmetumu mērķis, vēl jo vairāk, kad izmeklēšana ir pavirzījusies uz priekšu. Tas netieši liek uzdot jautājumu par šīs rīcības motīviem un patieso nodomu. Iespējams, izmeklēšanā panāktais progress rada pretreakcijas, kas izpaužas kā mēģinājumi publiski diskreditēt izmeklēšanu, apšaubīt tās gaitu, nezinot kopainu. Negribētu domāt, ka ar lietu saistītie cilvēki līdz šim nav bijuši atklāti un snieguši pilnīgu un patiesu informāciju uz izmeklētāju uzdotajiem jautājumiem," norādīja Ķuzis.

Jau ziņots, ka Bunkus tika nošauts 30.maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess. Izmeklēšanas pamatversija ir, ka noziegums paveikts saistībā ar upura profesionālo darbību.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu