FIFA ir pret plāniem Spānijas čempionāta spēli aizvadīt ASV

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Džanni Infantīno
Džanni Infantīno Foto: AP/Reuters/ScanPix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) ir pret Spānijas čempionāta rīkotāju ieceri vienu turnīra spēli aizvadīt ASV.

Spānijā lielu rezonansi izraisīja vietējā futbola čempionāta rīkotāju iecere aizvadīt mačus ASV. Pagaidām plānots, ka "La Liga" mačs ASV tiks aizvadīts nākamā gada 26.janvārī, kad Maiami tiksies čempione "Barcelona" un "Girona".

"Oficiāliem čempionāta mačiem vajag tikt aizvadītiem teritorijā, kurā atrodas konkrētā FIFA locekle," uzsvēra organizācijas prezidents Džanni Infantīno, norādot, ka spēlēm jānotiek Spānijā.

FIFA statūti pat paredz, ka pasaules futbola jumtorganizācija var bloķēt plānus aizvadīt spēles citā valstī, jo tai pieder galavārds jebkuru starptautisku maču atzīšanā.

Vairāki Spānijas klubi, tostarp "Barcelona" un Madrides "Real", izteikuši nepatiku par plāniem spēles aizvadīt ASV. Tāpat negatīvs viedoklis valda futbolistu pusē.

Šogad augustā Spānijas Superkausa mača notika netālu esošajā Marokā, tomēr ideja vest komandas, it sevišķi titula pretendenti "Barcelona", uz citu kontinentu vairumam šķiet nepieņemama.

Iepriekš Spānijas čempionāta rīkotāji uzsvēra, ka šāda ideja radusies, lai popularizētu turnīru ārzemēs.

"La Liga" ir vienojusies ar ASV mediju kompāniju "Relevent Sports" par 15 gadu līgumu, kas paredz vienreiz sezonā aizvadīt Spānijas čempionāta spēli otrpus okeānam.

Lai rīkotu šo spēli, "La Liga" organizatoriem ir jāsaņem Spānijas Futbola federācijas (RFEF) piekrišana, taču tā ir pret šādu ieceri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu