Pārtverti vēl Trampa kritiķiem adresēti divi aizdomīgi sūtījumi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV varas iestādes pārtvērušas vēl divus aizdomīgus pasta sūtījumus, kas bijuši adresēti vēl diviem ASV prezidenta Donalda Trampa kritiķiem, vēsta Lielbritānijas medijs BBC.

Viens no sūtījumiem bija adresēts ASV senatoram Korijam Bukeram – tas pārtverts pasta sūtījumu šķirošanas stacijā Floridā.

Savukārt otrs sūtījums, kas adresēts raidsabiedrībai CNN ar piezīmi nogādāt to bijušajam Nacionālās izlūkošanas direktoram Džeimsam Klaperam, atrasts pasta nodaļā Ņujorkā.

Amatpersonas identificēja aizdomās turamo kā 56 gadus vecos Cēzaru Sajoku un atklāja, ka varētu sekot vēl citas aizturēšanas.

ASV mediji ziņo, ka aizdomās turamais aizturēts automašīnu rezerves daļu veikalā Plenteišenā, Floridā.

Tādējādi pēdējo dienu laikā ASV atrastas kopumā jau 12 aizdomīgas pakas ar spridzekļiem, kuras adresētas kopumā desmit cilvēkiem.

Visus šos cilvēkus vieno apstāklis, ka viņi publiski kritizējuši prezidentu Trampu.

Pirmdien tika atrasts sūtījums ar spridzekli, kas adresēts miljardierim Džordžam Sorosam.

Savukārt turpmākajās dienās tika atrasti vēl vairāki līdzīgi sūtījumi, kas adresēti bijušajai ASV valsts sekretārei Hilarijai Klintonei, bijušajam ASV prezidentam Barakam Obamam un bijušajam viceprezidentam Džo Baidenam.

Tāpat pārtvertas arī “pasta bumbas”, kas sūtītas bijušajam ASV ģenerālprokuroram Ērikam Holderam, demokrātu kongresmenei Maksīnai Votersai, kā arī aktierim Robertam de Niro.

CNN birojs Ņujorkā saņēma arī Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktoram Džonam Brenanam adresētu sūtījumu ar spridzekli.

Neviens no šiem spridzekļiem neeksplodēja.

Saskaņā ar līdz šim pieejamo informāciju, daļā no šiem sūtījumiem bijuši reāli spridzekļi, bet daļa saturējusi spridzekļu sastāvdaļas.

Saistībā ar sūtījumiem aizturēta viena persona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu