No Konfiskācijas fonda efektīvākai finanšu noziegumu apkarošanai piešķir 1,4 miljonus eiro (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Līdz ar Noziedzīgi iegūtu līdzekļu konfiskācijas fonda darbības sākumu no tā nolemts piešķirt 1,4 miljonus eiro efektīvākai finanšu un ekonomisko noziegumu apkarošanai, informēja tieslietu ministra Dzintara Rasnača (VL-TB/LNNK) preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Nepieciešamie pasākumi efektīvākai finanšu un ekonomisko noziegumu apkarošanai šodien tika atbalstīti Noziedzības novēršanas padomes sēdē. Pēc sanāksmes tieslietu ministrs norādīja, ka Konfiskācijas fonda Padomes lēmumā paredzētajiem mērķiem finanšu līdzekļi tiks izmaksāti Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam, prokuratūrai un Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestam, kā arī Finanšu, Iekšlietu, Labklājības un Tieslietu ministrijai.

Rasnačs pauda, ka šodien savu darbu sākušā Noziedzīgi iegūtu līdzekļu konfiskācijas fonda mērķis ir pastiprināt cīņu pret finanšu un ekonomiskajiem noziegumiem, tostarp, uzlabojot izmeklēšanas iestāžu materiāltehniskās iespējas un stiprinot analītiskā darba kapacitāti un personāla kvalifikāciju.

Atbilstoši padomes lēmumam Konfiskācijas fonda līdzekļi 1 390 697 eiro apmērā piešķirti speciālās tehnikas un programmatūras iegādei, kā arī specializētu apmācību nodrošināšanai.

Plānoto pasākumu īstenošanas termiņš nav ilgāks par gadu no līdzekļu saņemšanas dienas. Valsts institūcijām ir pienākums iesniegt pārskatu par katru īstenoto pasākumu - izlietoto līdzekļu apmēru un sasniegtajiem rezultātiem.

2017.gada 1.augustā spēkā stājās Noziedzīgi iegūtas mantas konfiskācijas izpildes likums, kas paredz daļu no valsts budžetā ieskaitītajiem konfiscētajiem noziedzīgi iegūtajiem līdzekļiem novirzīt atsevišķā budžeta programmā, lai īstenotu nepieciešamos pasākumus finanšu un ekonomisko noziegumu apkarošanai un atbalsta sniegšanai noziedzīgos nodarījumos cietušajiem.

Saskaņā ar valdības noteikto kārtību Valsts kase trīs reizes gadā Konfiskācijas fondā ieskaita 50% no valsts budžetā iemaksāto konfiscēto noziedzīgi iegūto līdzekļu summas, bet ne vairāk kā divus miljonus eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu