Baltijas valstu deputāti aicina vienošanos par "Rail Baltica" pārvaldības modeli panākt 2019.gada pirmajā pusē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Vienošanos par projekta "Rail Baltica" infrastruktūras pārvaldības modeli jāpanāk 2019.gada pirmajā pusē, šādu aicinājumu, šodien Viļņā notiekošajā Baltijas Asamblejas (BA) 37.sesijā pauda Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentārieši.

Kā informēja Saeimas Preses dienestā, Baltijas valstu deputāti uzsver, ka ātrgaitas dzelzceļa līnijas projekts "Rail Baltica" ir stratēģiski nozīmīgs visām reģiona valstīm, tādēļ aktīvi un mērķtiecīgi jāturpina darbs pie projekta īstenošanas.

Parlamentārieši arī aicina veicināt Polijas un Somijas iesaisti projektā.

BA aicina nodrošināt savlaicīgu projekta realizāciju, ievērojot noteiktos termiņus un tādējādi novēršot arī projekta kopējo izmaksu sadārdzinājumu. Tāpat BA mudina Baltijas valstis izstrādāt un īstenot kopīgus pasākumus, lai projektam "Rail Baltica" arī turpmāk nodrošinātu Eiropas Savienības (ES) atbalstu un finansējumu.

Kā Viļņā akcentēja Latvijas Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Dins Merirands, Baltijas valstis konstruktīvi sadarbojas, lai nodrošinātu visaugstāko pieļaujamo ES līdzfinansējuma līmeni arī pēc 2020.gada.

Lai gan projekta ieviešana saistīta ar vairāku izaicinājumu pārvarēšanu, tostarp radot divu gadu nobīdi projekta ieviešanas grafikā, panākts vērā ņemams progress un ir sāktas arī projektēšanas aktivitātes, sacīja Merirands.

Parlamentārieši vienojās turpināt sekot "Rail Baltica" projekta konstruktīvai realizācijai, un tā arī turpmāk būs viena no svarīgākajām BA darba prioritātēm.

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gadā. Tā ir konsultatīva institūcija kas ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes par to, kā risināti BA dienas kārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu