Karsums rezultatīvs trešajā mačā pēc kārtas, taču saņem arī disciplināro sodu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mārtiņš Karsums
Mārtiņš Karsums Foto: ITAR-TASS/LETA

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums piektdien jau trešajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē izcēlās ar rezultativitāti, kā arī saņēma disciplināro sodu, kamēr viņa un vēl viena uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak" cieta zaudējumu papildlaikā.

"Spartak" hokejisti Tallinā ar 3:4 (3:1, 0:2, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Helsinku "Jokerit", kuras rindās uz rezervistu soliņa palika vārtsargs Jānis Kalniņš.

Tieši pēc Karsuma neizdevušās metiena Bens Maksvels cīņas piektajā minūtē atklāja spēles rezultātu. Latvijas hokejists tādējādi tika atalgots ar rezultatīvu piespēli. Vien dažas minūtes vēlāk Andrejs Kuteikins panāca jau 2:0. Lai arī pēc tam Braiens O'Neils vienus vārtus atguva, 16.minūtē Envers Lisins atjaunoja divu vārtu pārsvaru par labu "Spartak".

Maskavas klubs gan šo vadību nenosargāja un otrajā periodā ļāva "Jokerit" panākt neizšķirtu, kad izcēlās Džons Normens un Jese Joensū. Trešajā trešdaļā vārti netika gūti, bet papildlaikā uzvaru Helsinku vienībai nodrošināja Stīvs Mozess. Uzreiz pēc tam Karsums nopelnīja 20 minūšu disciplināro sodu, tiekot noraidīts līdz spēles beigām, lai gan mačs jau bija noslēdzies.

Karsums šajā spēlē laukumā pavadīja 14 minūtes un 54 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem, uzvarēja divos no četriem iemetieniem, bloķēja vienu pretinieku metienu un pielietoja divus spēka paņēmienus. Šajā spēlē viņš kopumā nopelnīja 22 soda minūtes. Šosezon latvietis 18 spēlēs guvis četrus vārtus un veicis sešas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Daugaviņš nospēlētajās 21 minūtē un 24 sekundēs veica vienu metienu pa vārtiem, uzvarēja vienā no četriem iemetieniem, bloķēja vienu metienu un pielietoja vienu spēka paņēmienu.

Helsinku komandas vārtus šajā mačā sargāja Raiens Zapolskis, kurš atvairīja 23 no 26 metieniem.

"Jokerit" šī bija ceturtā uzvara pēc kārtas.

Citā piektdienas mačā ļoti graujošu uzvaru izcīnījusi Rietumu konferences līdere Maskavas CSKA, kas Austrijas galvaspilsētā Vīnē ar 9:0 (4:0, 3:0, 2:0) sagrāva Bratislavas "Slovan".

Uzvarētāju sastāvā ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Lindens Vejs, kamēr Janniks Hansens pievienoja vienus vārtus un divas rezultatīvas piespēles.

CSKA hokejistiem šī bija trešā uzvara pēc kārtas, kamēr "Slovan" - trešais zaudējums pēc kārtas.

"Slovan" Vīnē aizvadīs vēl vienu spēli, kad svētdien spēkosies ar Sanktpēterburgas SKA.

Vēl vienā piektdienas spēlē ceturto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Astanas "Baris", kas savā laukumā ar 3:1 (1:1, 2:0, 0:0) pārspēja Maskavas apgabala "Vitjaz".

"Vitjaz" vienībai šī tikmēr bija trešā neveiksme pēc kārtas.

Pirms tam piektdien pieredzējušā latviešu aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvētā Pekinas "Kunluņ Red Star" komanda piektdien izglābās no zaudējuma regulārā čempionāta mača pamatlaikā, tomēr tik un tā bija spiesta piedzīvot neveiksmi "bullīšos".

"Kunluņ Red Star" savā laukumā ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 0:1) piekāpās Ņižņijnovgorodas "Torpedo" hokejistiem.

Šīs spēles rezultātu 24.minūtē atklāja "Torpedo" hokejists Dmitrijs Markovins, bet rezultāts pēc tam nemainījās kādu laiku. Tomēr no zaudējuma "Kunluņ Red Star" komanda izglābās 50.minūtē, kad 1:1 panāca Martēns Senpjērs.

Uzvarētāja noskaidrošanai ar pamatlaiku nepietika, turklāt arī pagarinājumā vārti netika gūti. Savukārt pēcspēles metienu sērijā uzvaru "Torpedo" komandai nodrošināja Roberts Saboličs.

Rēdlihs jau pašā spēles sākumā nopelnīja divu minūšu noraidījumu par bīstamu spēli ar augsti paceltu nūju, bet kopumā latvietis piektdien nospēlēja tikai trīs minūtes un 32 sekundes.

Citā KHL mačā piektdien uzvaru guva Gagarina kausa čempione Kazaņas "Ak Bars", kas viesos ar 4:2 (0:1, 2:0, 2:1) pārspēja Habarovskas "Amur". Krievu speciālistam Zinetulam Biļaļetdinovam šī pie "Ak Bars" stūres bija jau 500.uzvara.

Rīgas "Dinamo" piektdien savā laukumā aizraujošā cīņā ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) zaudēja SKA hokejistiem.

Rietumu konferences vadībā ar 36 punktiem 22 spēlēs ir Maskavas CSKA, no kuras par trim punktiem atpaliek Helsinku "Jokerit", kas aizvadījusi 20 mačus. Piektā ar 23 punktiem 22 cīņās ir Maskavas "Spartak", bet Rīgas "Dinamo" ar 19 punktiem noslēdz pirmo astoņnieku.

Desmitajā un vienpadsmitajā vietā ar 17 punktiem 22 spēlēs ir uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo" un Čerepovecas "Severstaļ", kur spēlē aizsargs Artūrs Kulda.

Savukārt Austrumu konferencē Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 42 punkti 22 mačos, bet 34 punkti ir Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītās Omskas "Avangard" kontā. Tikmēr astotajā vietā ar 22 punktiem 21 duelī ir Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu