Pasečņikam labs sniegums Eirolīgā pret spēcīgo CSKA

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anžejs Pasečņiks (ar bumbu)
Anžejs Pasečņiks (ar bumbu) Foto: EPA/LETA

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks piektdien iemeta deviņus punktus ULEB Eirolīgas mačā, kamēr viņa pārstāvētā Spānijas komanda Grankanārijas "Herbalife" savā laukumā ar 91:106 (29:26, 26:26, 22:28, 14:26) piekāpās spēcīgajam Krievijas klubam Maskavas CSKA.

Pasečņiks šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā iemeta trīs no četriem divpunktu metieniem un trīs no četriem "sodiņiem".

Tāpat Latvijas basketbolista rēķinā trīs atlēkušās bumbas, viena pārtverta piespēle, viena kļūda un četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie 14 efektivitātes punktiem.

Pirmo puslaiku "Herbalife" aizvadīja lieliski, jo šīs vienības basketbolistiem pirmajā ceturtdaļā izdevās iegūt desmit punktu vadību (18:8). Lai arī tālāk Spānijas klubs vairs neatrāvās, tas pirmajā puslaikā tik un tā lielākoties turējās vadībā. Otro puslaiku Grankanārijā bāzētais klubs sagaidīja ar trīs punktu pārsvaru - 55:52.

Otrā puslaika pirmajā daļā un ceturtās ceturtdaļās sākumā starp abām vienībām aizritēja cīņa punkts punktā, bet iniciatīva lēnām pārgāja CSKA pusē. Maskavas komandai pakāpeniski izdevās palielināt savu pārsvaru, kas pēdējās minūtēs pārsniedza desmit punktus, Krievijas klubam arī nosargājot uzvaru.

CSKA sastāvā 22 punktus šajā mačā iemeta Nando de Kolo, kamēr "Herbalife" rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Klevins Hanna.

Zaudējumu tikmēr piedzīvojusi Žaņa Peinera pārstāvētā Turcijas vienība Stambulas "Dariššafaka Tekfen", kas savā laukumā ar 71:79 (18:23, 22:24, 24:11, 7:21) piekāpās Rolanda Šmita pārstāvētajam Spānijas grandam Barselonas "Lassa".

Peiners šajā mačā jau pirmajā puslaikā sapelnīja trīs piezīmes, bet otrajā spēles daļā laukumā nedevās. Kopumā laukumā viņš pavadīja vien piecas minūtes un 23 sekundes, kuru laikā metienus pa grozu neveica, bet izpildīja vienu rezultatīvu piespēli un pieļāva trīs kļūdas, nopelnīdams sliktāko efektivitātes rādītāju šajā mačā (-5).

Tikmēr Šmits spēlei bija pieteikts, bet laukumā nedevās.

Barselonas komandas sastāvā 18 punktus iemeta Kriss Singltons.

Vēl citā piektdienas spēlē uzvaru izcīnīja Lietuvas klubs Kauņas "Žalgiris", kas viesos ar 87:83 (20:13, 24:20, 14:18, 18:25, 11:7) pagarinājumā pieveica Atēnu "Panathinaikos Opap" no Grieķijas.

"Žalgiris" kluba vēsturē šī bija pirmā uzvara Atēnu vienības mājas arēnā.

Viens no šīs spēles tiesnešiem bija Latvijas soģis Oļegs Latiševs.

"Žalgiris" sastāvā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Breidons Deivīss, kamēr "Panathinaikos Opap" rindās 22 punkti Nikam Kalatesam.

Ar četrām uzvarām tikpat mačos Eirolīgas kopvērtējuma vadībā atrodas Madrides "Real" un CSKA. Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas pārstāvētajai Pirejas "Olympiakos" un Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", kur spēlē Dairis Bertāns, ir pa trīs uzvarām četrās spēlēs, kas ļauj atrasties pirmajā sešiniekā.

Devītā ar divām uzvarām ir "Lassa", bet "Herbalife" un "Dariššafaka Tekfen" ar vienu panākumu atrodamas uzreiz ārpus pirmā desmitnieka.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu