Rijāda: Hašogi slepkavas tiks tiesāti Saūda Arābijā (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Adels al Džubeiri
Adels al Džubeiri Foto: Reuters/ScanPix

Rijāda pati tiesās personas, kas tiek turētas aizdomās par žurnālista Džamala Hašogi slepkavību, atbildot uz Turcijas pieprasījumu viņus izdot, sestdien paziņojis Saūda Arābijas ārlietu ministrs Adels al Džubeiri.

"Kas attiecas uz jautājumu par izdošanu – šīs personas ir Saūda Arābijas pilsoņi. Viņi ir aizturēti Saūda Arābijā, un izmeklēšana notiek Saūda Arābijā, un viņi tiks tiesāti Saūda Arābijā," Bahreinā notiekošā reģionālā drošības foruma laikā paziņoja Džubeiri.

Turcija piektdien pieprasīja to 18 Saūda Arābijas pilsoņu izdošanu, kas tiek turēti aizdomās par Hašogi slepkavību.

ASV dzīvojušais laikraksta "The Washington Post" līdzstrādnieks un Rijādas kritiķis Hašogi pazuda pēc ieiešanas Saūda Arābijas konsulātā Stambulā 2.oktobrī.

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, tomēr pagājušo sestdien Rijāda paziņoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā Stambulā zaudējis dzīvību "dūru cīņā".

Tomēr Ankara uzstāj, ka tā bijusi slepkavība ar iepriekšēju nodomu.

Saūda Arābijas iestādes saistībā ar Hašogi nogalināšanu aizturējušas 18 personas, taču noliegušas, ka noziegumā būtu iesaistīts kroņprincis Muhameds bin Salmans, kuru bieži kritizējis noslepkavotais žurnālists.

"Mēs tam tiksim pāri," norādīja Džubeirs. "Jautājums, kā jau sacīju, tiek izmeklēts. Mēs uzzināsim patiesību. Mēs tiesāsim par to atbildīgos, un mēs izveidosim mehānismus, lai nodrošinātu, ka tas neatkārtojas."

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu