"Kurbads" finālistu duelī vēlreiz piekāpjas "Zemgale"/LLU

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Romāns Kokšarovs

"Optibet" Hokeja līgas (OHL) iepriekšējās sezonas vicečempione "Zemgale"/LLU sestdien regulārā čempionāta mačā viesos pārspēja valsts čempioni "Kurbadu".

Jelgavnieki svinēja panākumu ar rezultātu 5:2 (1:2, 2:0, 2:0), svinot otro uzvaru šosezon trešajā savstarpējā spēlē.

Mača rezultātu ceturtajā minūtē atklāja viesu uzbrucējs Ričards Bernhards, bet perioda turpinājumā "Kurbads" pēc Laura Ranceva un Edmunda Augstkalna precīzajiem metieniem pārņēma vadību. Tiesa, otrā perioda otrajā pusē Marks Mežsargs un Iļja Makarovs nepilnu divu minūšu laikā panāca 3:2 Jelgavas vienības labā.

Pamatlaika pēdējās minūtēs "Kurbada" vārtsargs Uldis Čalpa tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, tukšā cietoksnī ripas iemetot Artjomam Ogorodņikovam un Vladislavam Adeļsonam.

Tikmēr "Prizma" viesos atspēlēja divu vārtu deficītu un ar rezultātu 3:2 (0:2, 1:0, 2:0) pārspēja "Liepāju".

Pēc Valtera Freija un Rīgas "Dinamo" nosūtītā uzbrucēja Frenka Razgala precīzajiem metieniem "Prizma" pirmo periodu zaudēja ar 0:2. Otrajā periodā vienus vārtus atguva Miks Lipsbergs, bet trešajā trešdaļā divreiz precīzi meta Edijs Brahmanis, kurš atnesa uzvaru viesiem.

Tāpat uzvaru sestdien svinēja turnīra līdere "Mogo", kas savā laukumā ar rezultātu 6:1 (2:1, 3:0, 1:0) apspēlēja "Lido" vienību.

"Mogo" rindās vārtus guva Kārlis Gustavs Logins, Renārs Demiters, Artjoms Pankevičs, Jānis Ozoliņš, Kārlis Ozoliņš un Vladimirs Mamonovs. "Lido" hokejistiem goda vārtus iemeta Ričards Kondrats.

Vēl šodien "Liepāja" savā laukumā uzņem "Prizmu".

Kopvērtējuma līderpozīcijā ar 31 punktu 12 mačos atrodas "Mogo", bet no tās par diviem punktiem atpaliek 13 mačus aizvadījusī "Prizma". Aiz abām vadošajām komandām ar 20 punktiem 12 spēlēs ir "Zemgale"/LLU, bet tālāk ar 18 punktiem seko "Rīga" un "Kurbads" vienības, kas aizvadījušas attiecīgi 11 un 12 cīņas. Visbeidzot sestā ar pieciem punktiem ir "Liepāja", kamēr trīs punkti ir "Lido" vienībai.

OHL regulārajā čempionātā septiņas komandas aizvadīs sešu apļu turnīru, katrai vienībai nospēlējot pa 36 spēlēm. Pamatsacensības noslēgsies 2019.gada 2.martā.

Izslēgšanas mačos iekļūs četras labākās vienības.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu, savukārt trešo vietu ieņems tā komanda, kas ieņems augstāku pozīciju regulārajā turnīrā. Čempionāta uzvarētājkomanda saņems ne tikai Latvijas čempionu kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējās OHL sezonas finālā "Kurbads" sērijā ar 4-0 uzvarēja "Zemgale"/LLU vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu