Par € 12 000 izstrādās aizsardzības plānu Alsungas Diļļu pļavām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Lūka / LETA

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) ir noslēgusi 11 850 eiro vērtu līgumu ar uzņēmumu SIA "Enviroprojekts", kas izstrādās aizsardzības plānu Kurzemē esošajam dabas liegumam "Diļļu pļavas", liecina DAP publiskotais iepirkuma līgums.

Saskaņā ar līgumu, uzņēmumam līdz šī gada beigām būs jāveic teritorijas aizsardzībā ieinteresēto pušu viedokļu apkopošana un jāorganizē sākotnējā sabiedriskā apspriešana. Aizsardzība plāna pirmajai redakcijai jābūt pabeigtai līdz nākamā gada 30. jūnijam, bet līdz nākamā gada beigām jātiek izstrādātai redakcijai, ko iespējams nodot sabiedriskajai apspriešanai. Savukārt gala redakcija uzņēmumam jāizstrādā līdz 2020. gada 24. martam.

Dabas lieguma aizsardzības plāna izveide ir daļa no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projekta "Priekšnosacījumu izveide labākai bioloģiskās daudzveidības saglabāšanai un ekosistēmu aizsardzībai Latvijā".

Diļļu pļavas atrodas Kurzemē, Alsungas novadā, un to kopējā platība, saskaņā ar DAP mājaslapā pieejamo informāciju, ir 174 hektāri. Dabas liegums dibināts 1999. gadā. Teritorijā izveidojies Kurzemei raksturīgs zālāju tips, kas daudzviet Latvijā meliorācijas dēļ izzudis. Diļļu pļavās sastopami dabiskie zālāji ar zilgano molīniju un stāvo vilkakūlu, kā arī kaļķaini zāļu purvi un kadiķu audzes zālājos un virsājos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu