ERAB tuvākajā laikā neplāno pārdot bankas "Citadele" akcijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) tuvākajā laikā neplāno pārdot bankas "Citadele" akcijas, intervijā aģentūrai LETA sacīja ERAB finanšu institūciju grupas direktore Eiropas Savienības (ES) banku jautājumos Lucina Staņčaka-Vučiņska.

"Šobrīd nenotiek sarunas par mūsu iziešanu no bankas "Citadele" akcionāru loka," teica Staņčaka-Vučiņska, atbildot uz jautājumu, vai ERAB apsver iespēju pārdot tai piederošās bankas "Citadele" akcijas tuvākajos gados.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2015.gada 20.aprīlī Privatizācijas aģentūra pabeidza valstij piederošo bankas "Citadele" akciju pārdošanas darījumu, Latvijas valdības apstiprinātā investora "Ripplewood" meitaskompānijai "RA Citadele Holdings LLC" un 12 starptautisku investoru grupai kļūstot par bankas 75% plus vienas akcijas īpašnieku. ERAB īpašumā saglabājusi 25% bankas akciju.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2018.gada jūnija beigās bija ceturtā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu