Pavļuts: Šajā posmā valdības veidošanas sarunās ir normāli, ka konkurence vēl ir dzīva (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Apvienības "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts
Apvienības "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts Foto: Paula Čurkste/LETA

Ir pagājušas trīs nedēļas - vēl ir normāli, ka konkurence starp jaunajām partijām ir dzīva, intervijā Latvijas Radio izteicās "Attīstībai/Par!" (AP) līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Viņaprāt, ja uz premjera amatu tiktu sludināts konkurss, tad varētu teikt, ka patlaban tas vēl norit. "Esam diezgan agrā stadijā iepretim tam, ka valdībai drīz būtu jāsāk darbs," sacīja Pavļuts.

Vaicāts, vai AP būtu gatava strādāt citas partijas premjera vadībā, viņš atbildēja apstiprinoši, bet piekodināja, ka šim cilvēkam ir jāatbilst virknei kritēriju, tai skaitā jābūt komandas spēlētājam, jāspēj apvienot politiskos spēkus, jāiestājas par demokrātiskām un mediju vērtībām.

AP aizvien uzskata, ka valdības veidošanas sarunās kopīgi būtu jātiekas sešām partijām. Tāpat viņš atzina, ka piekrīt Valsts prezidenta vērtējumam par līdzšinējo sarunu progresu, uzsverot, ka process kopumā nav vainagojies skaidros rezultātos.

"Ir progress daudzpusējās sarunās par atsevišķiem jautājumiem, bet pateikt, ka partijas būtu vienojušās, kurš būs premjers un, kāda būs programma, tā nav," viņš norādīja.

Otrdien politiskais spēks iepazīstinās Valsts prezidentu ar progresu četru pušu sarunās, kā arī panākto divpusējās sarunās ar Jaunā konservatīvo partiju (JKP), kā arī "KPV LV".

Kā ziņots, politiskie spēki šonedēļ turpinās diskusijas, kas saistītas ar jaunās valdības izveidi.

Valdības veidošanas sarunās iniciatīvu uzņēmušies trīs politiskie spēki, kuri iepriekš parlamentā nebija pārstāvēti - "KPV LV", JKP un AP. "KPV LV" premjera amata kandidāts ir Aldis Gobzems, JKP - Jānis Bordāns, bet AP - Artis Parbiks.

Pagaidām gan sarunās nav iezīmējies konkrēts premjera kandidāts, par kuru varētu vienoties partijas, kā arī nav skaidrs koalīcijas sastāvs. JKP uzsver, ka nesadarbosies ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), bet pārējie sarunās iesaistītie politiskie spēki mudina veidot plašāku koalīciju kopā ar ZZS.

Savukārt Vējonis uzskata, ka 13.Saeimā ievēlēto partiju darbs pie jaunās koalīcijas veidošanas vērtējams kā neapmierinošs. Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, Vējonis otrdien uz tikšanos Rīgas pilī aicinājis Gobzemu, Bordānu un Parbiku.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu