"Nets" bez Kuruca tālmetienu lietū piekāpjas "Warriors"

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kevins Durants gūst grozu pret "Nets" komandu
Kevins Durants gūst grozu pret "Nets" komandu Foto: EPA/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs svētdien nepiedalījās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bruklinas "Nets" cieta zaudējumu iepriekšējās sezonas čempionei Goldensteitas "Warriors".

"Nets" savā laukumā piekāpās ar rezultātu 114:120 (29:32, 20:31, 28:30, 37:27), ciešot trešo zaudējumu pēdējās četrās spēlēs.

"Nets" šajā mačā iemeta 20 no 42 tālmetieniem, kamēr "Warriors" grozā raidīja 11 no 33 trejačiem.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 25 punktiem bija D'Endželo Rasels, bet 23 punktus guva Keriss Leverts. Tikmēr "Warriors" rindās 35 punktus iemeta Stefans Karijs, bet 34 punkti bija Kevina Duranta rēķinā.

Karijs šajā mačā iemeta septiņus tālmetienus. Viņš šosezon visās septiņās spēlēs katrā realizējis vismaz piecus trejačus, tādējādi labodams 1995./1996.gada sezonā Džordža Makklauda iespēto.

"Nets" no pirmās ceturtdaļas beigām līdz pat mača finālsvilpei atradās iedzinējos, pēdējās minūtēs pietuvodamies līdz divu punktu deficītam.

"Viņi ceturtajā ceturtdaļā centās padarīt spēli interesantāku," pauda Karijs.

"Tālmetieni palīdzēja viņiem atgriezties spēlē, līdz ar to mums vajadzēja sapurināties," atzīmēja Durants.

Pašlaik 20 gadus vecais Kurucs negaidīti veiksmīgi debitējis NBA, jo viņš pirmajās trijās spēlēs vidēji iemetis 8,7 punktus un izcīnījis 4,0 atlēkušās bumbas. Caurmērā laukumā Latvijas basketbolists pavadījis 14 minūtes, tomēr tas lielā mērā saistīts ar vairāku "Nets" spēlētāju traumām. Potītes savainojuma dēļ viņš izlaidis trīs spēles.

Citā mačā ar 23 punktiem, 16 atlēkušajām bumbām, trīs bloķētiem metieniem un divām pārtvertām bumbām izcēlās Rūdijs Gobērs, kurš kaldināja Jūtas "Jazz" izbraukuma uzvaru 113:104 (26:19, 24:27, 32:31, 31:27) pār Dalasas "Mavericks".

Savukārt Rasels Vesbruks iemeta 23 punktus, izcīnīja deviņas bumbas zem groziem, veica septiņas rezultatīvas piespēles un pārtvēra četras bumbas, palīdzēdams Oklahomasitijas "Thunder" mājās ar rezultātu 117:110 (30:20, 32:28, 34:28, 21:34) pieveikt Fīniksas "Suns".

Vēl svētdien Losandželosas "Clippers" savā laukumā ar rezultātu 136:104 (28:20, 41:34, 28:23, 39:27) pārspēja Vašingtonas "Wizards".

Austrumu konferences līderpozīcijā ar sešām uzvarām tikpat spēlēs ir Toronto "Raptors" un Milvoki "Bucks". Tikmēr Bruklinas "Nets" izcīnījusi divas uzvaras sešās spēlēs, kas tai dod desmito vietu, bet 13.pozīcijā ir Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks", kas guvusi vienu panākumu sešās cīņās.

Savukārt Rietumu konferencē līderpozīcijā ar sešām uzvarām septiņās cīņās ir Goldensteitas "Warriors", kamēr tai ar četriem panākumiem piecās spēlēs seko Denveras "Nuggets" un Ņūorleānas "Pelicans". Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" piecās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras, kas tai dod septīto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu