Foto: Ieskaties, kā šogad Helovīnam Balto namu saposa

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Jau šonedēļ, 31. oktobrī, risināsies Visu svēto dienas priekšvakars jeb Helovīns, ko nu plaši atzīmē Ziemeļamerikā, Eiropā, Austrālijā un dažās Āzijas valstīs. Šajā dienā bērni un jaunieši pārģērbjas par kādu izdomātu vai īstu tēlu un dodas saldumu meklējumos pie kaimiņiem. Līdz ar Helovīna tradīcijām īpaši populāra ir kļuvusi māju izdekorēšana ar ķirbjiem, laternām un pat mākslīgajiem zirnekļu tīkliem, skeletiem un mākslīgajām asinīm. Arī šogad ar Helovīna rotājumiem tika izdekorēts Baltais nams Vašingtonā.

Helovīna svinēšana Ziemeļamerikā ir teju vai svēta tradīcija - ar šiem svētkiem aizsākas tā saucamā svētku sezona, kurā ietilpst Helovīns, Pateicības diena, Ziemassvētki un Jaunais gads. Ne velti ASV lielākajās pilsētās vairums māju tiek izrotātas ar dažādiem košiem rotājumiem, kas liecina par līksmās sezonas iesākumu. Kā jau ik gadu, arī šogad Helovīnu svin arī Baltais nams - aizvadītajās brīvdienās savas mājas pagalmā mazos Helovīna svinētājus uzņēma ASV prezidents Donalds Tramps un pirmā lēdija Melānija Trampa. Ieskaties, kā šogad bija izdekorēts Baltais nams. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu