Ate: Negribam tik neveiksmīgu sezonas sākumu kā pērn

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"VEF Rīga" spēlētājs Artis Ate (nr.15,)
"VEF Rīga" spēlētājs Artis Ate (nr.15,) Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" nevēlas tik neveiksmīgu sezonas sākumu VTB Vienotajā līgā kā pērn, aģentūrai LETA teica šīs vienības spēlētājs Artis Ate.

"VEF Rīga" sestdien Vienotās līgas sezonas ceturtajā mačā savā laukumā ar 77:86 piekāpās Sanktpēterburgas "Zeņit", ciešot jau ceturto zaudējumu.

""Zeņit" savu pārsvaru pirmajā puslaikā ieguva uz atlēkušo bumbu rēķina. Pēc pirmā puslaika bija 31 pret 16 viņu labā. Līdzīgs stāsts bija arī otrajā puslaikā - zaudējām cīņā par atlēkušajām bumbām," sacīja Ate.

"Pirms otrā puslaika treneris tieši uzsvēra, ka jācīnās vairāk par atlēkušajām bumbām - aizsardzībā viens pret viens tikām galā, bet viņi veica sarežģītus metienus un pēc tiem savāca atlēkušās bumbas, tiekot pie otrajām iespējām uzbrukt. Tās viņi arī realizēja."

Ar četriem zaudējumiem četrās spēlēs "VEF Rīga" kopā ar Minskas "Cmoki" pašlaik ir līgas vājākās komandas. Zīmīgi, ka arī iepriekšējā sezona tika sākta tāpat, bet piektajā mačā tika gūts panākums.

Tiesa, pēc aizvadītām 11 spēlēm bilance bija teju katastrofāla - viena uzvara un desmit zaudējumi, bet sezonas otrajā pusē rīdzinieki savu sniegumu uzlaboja un iekļuva izslēgšanas turnīrā.

"Protams, nav patīkami, ka Vienotajā līgā esam zaudējuši visās četrās spēlēs. Tomēr tas nav rādītājs - strādāsim pie savām kļūdām. Arī pērn mums sezonas ievads nebija veiksmīgs, bet sezonas otrajā daļā rezultāti uzlabojās. Negribam gan atkārtot tādu sezonas sākumu, kāds bija pērn, kad zaudējām desmit no pirmajām 11 spēlēm," atzina Ate.

Latviešu basketbolists uzsvēra, ka Rīgas komandai ir jāizdara secinājumi un jāatrod tā atslēga, kas nesīs panākumus.

Nākamo maču Vienotajā līgā "VEF Rīga" aizvadīs jau trešdien, kad "Arēnā Rīga" uzņems Igaunijas čempioni Tallinas "Kalev"/"Cramo".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu