Lielākie vakcinācijas pretinieki ES - bulgāri, latvieši un franči (13)

TVNET/EuroNews
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Bulgārijā, Latvijā un Francijā valda visnoraidošākā attieksme pret vakcināciju visā Eiropas Savienībā (ES), liecina jauns pētījums. Šajās valstīs mazāk nekā 70% cilvēku uzskata vakcīnas par drošām.

Latvijā vakcināciju par drošu uzskata 68,2% iedzīvotāju, kas ir otrais zemākais rādītājs pēc Bulgārijas ar 66,3%.

Igaunijā vakcināciju kā drošu vērtē 81,1% respondentu, bet Lietuvā - 81%.

Aktivizējoties pretvakcinācijas kustībām, daudzviet Eiropā zūd uzticība modernajai medicīnai, secināts Briseles pasūtītajā pētījumā, ko veica Londonas Higiēnas un tropiskās medicīnas skola un organizācija "Vaccine Confidence Project".

Vislielākais vakcinācijas atbalstītāju skaita sarukums vērojams Polijā, kur bērnu vakcinēšanu kā droši vērtē par 9,2% cilvēku mazāk nekā pirms trim gadiem.

"Ļoti iespējams, ka Eiropas reģionā ir mazākais uzticēšanās līmenis visā pasaulē," teikts pētījumā. "Nesenos masalu uzliesmojumus vajadzētu izmantot kā iespēju atgādināt cilvēkiem par vakcinācijas svarīgumu un to, cik bīstamas var izrādīties ar vakcinēšanos novēršamās slimības."

Pasaules Veselības organizācija (PVO) vasarā brīdināja, ka masalu gadījumi Eiropā sasnieguši rekordlielu skaitu. Gada pirmajā pusē tika fiksēti 37 nāves gadījumi un vairāk nekā 41 000 saslimšanas gadījumi. Tie ir augstākie rādītāji pēdējo desmit gadu laikā.

Pētījumā atklājās, ka vakcinācijai visvairāk uzticas Portugāles, Dānijas un Spānijas iedzīvotāji. Šajās valstīs pret vakcināciju labvēlīgi noskaņoti attiecīgi 95,1%, 94% un 91,6% iedzīvotāju.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu