Pēc studentes izvarošanas Freiburgā gaidāmas demonstrācijas

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas labējā partija "Alternatīva Vācijai" (AfD) pirmdien plāno demonstrāciju Freiburgā, kur izvarota 18 gadus veca studente, aizdomās par ko tiek turēti sīriešu imigranti. AfD aicinājusi cilvēkus iziet ielās, lai paustu savas dusmas par notikušo.

Vienlaikus plānotas kontrdemonstrācijas, lai nosodītu galēji labējo mēģinājumus izmantot noziegumus nepatikas vairošanai pret imigrantiem.

Policijas sniegtā informācija liecina, ka grupa vīriešu izvarojuši 18 gadus veco studenti naktī no 13. uz 14. oktobri.

Aizdomās tiek turēti septiņi sīrieši vecumā no 19 līdz 29 gadiem un viens 25 gadus vecs vācietis. Taču policija pieļauj, ka noziegumā varētu būt iesaistīti vēl citi vīrieši.

Studente stāstīja, ka kopā ar draudzeni devusies uz naktsklubu, kur viņai kāds nepazīstams vīrietis izmaksājis dzērienu. Ap pusnakti viņa pametusi klubu kopā ar šo vīrieti, bet jutusies slikti un nav spējusi sevi aizsargāt, jo vīrietis acīmredzot kaut ko bija iebēris viņas dzērienā. Pēc tam viņa ievilkta krūmos, kur vairāki vīrieši viņu izvarojuši.

Varasiestādes atklāja, ka aizdomās turamie, no kuriem vairums dzīvo bēgļu centrā Freiburgā, ir jau agrāk nonākuši viņu redzeslokā saistībā ar citiem noziegumiem.

Freiburgā pirms diviem gadiem kāda studente tika nogalināta, par ko tika notiesāts gados jauns imigrants.

CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu