Smiekli, sviedri, emocijas - foto no "Abas malas" mēģinājumu procesa

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Finiša taisnē patlaban atrodas centrālās 18. novembra deju lielizrādes “Abas malas” mēģinājumu process. Deju lielizrādē “Arēnā Rīga” uz vienas skatuves Latvijas simtgades stāstu izdejos teju pustūkstotis dejotāju no dažādiem deju žanriem – tautas dejas, baleta, laikmetīgās dejas, modernās dejas, hiphopa un citiem.

“Abas malas” būs izrāde, kurā satiekas mūzika, deja un mūsdienu tehnoloģijas. Un kopā tiek stāstīts Latvijas, mūsu visu, stāsts. Katrs multimediālās deju izrādes vizuālās izteiksmes elements – horeogrāfija, scenogrāfija, gaismu režija, televīzijas kameru darbs un video projekcijas – tiek veidots kā vienots veselums.

“Tas ir simts gadus sens stāsts par mums pašiem – Latvijas cilvēkiem – un mūsu zemi, kuras dzīslās plūst laika upe Daugava. Tā nav vēstures stunda, bet personīgs pārdzīvojums un iespēja būt par nozīmīgu daļu no lielizrādes “Abas malas”,” tā projektu raksturo projekta radošā komanda.

Skatītājs varēs baudīt telpisku ilūziju, ko palīdzēs radīt īpaši veidota 2000 kvadrātmetru liela mākslas projekciju skatuve – šīs izrādes vajadzībām Arēnā Rīga tiek radīta īpaša 360 grādu ekspozīcijas skatuve.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu