Aktrise Zane Dombrovska par Helovīnu: "Ja cilvēkus tas izklaidē un viņi no tā gūst prieku, tad kāpēc ne?"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

31. oktobrī daudzās pasaules valstīs, tajā skaitā Latvijā, tiek svinēts Helovīns jeb Visu svēto dienas priekšvakars, kurā, tērpušies kostīmos, dodas izklaidēties ne tikai bērni. Lai gan arvien vairāk mūsu valsts iedzīvotāju aizraujas ar šīm svinībām, arī šogad viņu starpā nebūs aktrises un dziedātājas Zanes Dombrovskas, kura sarunā ar TVNET atklāja, ka viņa jau tā gana daudz laika pavada, iejūtoties dažādos tēlos.

“Ja cilvēkus tas izklaidē un viņi no tā gūst prieku, tad kāpēc ne? Jo vairāk būs laimīgu cilvēku, jo pasaule kļūs labāka. Pati nekad neesmu šādus svētkus svinējusi, jo man bail no spokiem un raganām. Novembrī pat ķirbju zupu neēdu, lai tik nepārvērstos par Helovīnu [smejas]. Teātrī tik daudz kostīmu esmu mainījusi, ka nav īpašas vēlmes pārģērbties ne par nāvi, ne par ķirbi, un to neplānoju darīt arī šajos svētkos.

Ja nu kāds pieklauvēs pie manām durvīm, visticamāk, nevarēšu atvērt, jo negribēšu, lai mani traucē manās ikvakara vakariņās, kad mielojos ar baltās šokolādes acīm un ēdu melnās šokolādes zirnekļus.

Bet ja nopietni - šobrīd esmu diezgan noslogota, jo kopā ar Ditu Lūriņu strādājam pie decembra koncertprogrammas “Kamīns un vīns” (kas skan vēl labāk kā Helovīns). Helovīna garu nomierināšanai pakūpināšu kādu kadiķa zariņu, lai sāk jau iesmaržoties pēc Ziemassvētkiem,” tā Dombrovska.

Kā zināms, Helovīna svinības mums asociējas ar bērnu tērpšanos maskās un kostīmos, lai dotos pie kaimiņiem diedelēt saldumus. Vislielāko uzvaras gājienu Helovīna svētki piedzīvojuši Amerikā, kur par to, iespējams, vislielākais prieks ir tirgotājiem - Helovīnā milzīgā daudzumā tiek pārdoti dažādi svētku simboli, maskas un, protams, dažādi saldi našķi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu