Krievija Kaļiņingradā un Baltkrievijā izvietos sakaru slāpēšanas sistēmu "Samarkand"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas Aizsardzības ministrija plāno 13 vietās izvietot "Samarkand" radioelektroniskās kaujas sistēmas, tai skaitā arī Kaļiņingradā, ziņo Kremļa aģentūra TASS.

Trīs veidu "Samarkand" sakaru slāpēšanas sistēmas plānots izvietot starp Poliju un Lietuvu esošajā Krievijas eksklāvā Kaļiņingradā, kā arī Krievijas pilsētā Murmanskā un vairākās vietās Piejūras novadā Krievijas tālajos austrumos. Pavisam tiks izvietotas 16 sistēmas.

Svētdien valdības mājaslapā tika publicēti dokumenti par konkursu, kurā meklēts uzņēmums, kas varētu veikt sistēmu remontu, montāžu un apkopi.

Līguma vērtība - apmēram 61 miljons rubļu (820 000 eiro). Kompleksiem jābūt nodotiem ekspluatācijā līdz 2019.gada 10.novembrim.

Publiskie pieejamie informācijas avoti liecina, ka radioelektroniskās kaujas sistēmas tiks izvietotas Kaļiņingradas, Murmanskas, Ņižegorodas un Maskavas apgabalos, Krasnodaras un Piejūras novados, Ebreju autonomajā apgabalā un Baltkrievijā.

"Samarkand" kompleksus 2017.gadā sāka izmantot Krievijas Ziemeļu flote. To galvenā funkcija ir pretinieka sakaru slāpēšana un traucēšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu