Naktī Centrāleiropā +20 grādu; krīt siltuma rekordi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rudens Eiropā
Rudens Eiropā Foto: Reuters/ScanPix

Ciklons, kas pēdējās diennaktīs izraisījis postošas vētras un plūdus Itālijā un tās kaimiņvalstīs, atnesis anomālu siltumu Eiropas dienvidaustrumu un centrālajai daļai, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pirmdien vietām Ungārijā termometra stabiņš pakāpās līdz nepilniem +27 grādiem, vēl par grādu augstāka gaisa temperatūra reģistrēta Albānijā, Serbijā, Horvātijā un Rumānijā.

Siltajām gaisa masām, kas nākušas no Āfrikas, dodoties tālāk uz ziemeļiem, naktī uz 30.oktobri vietām Čehijā, Slovākijā un Polijas dienvidos gaiss iesilis līdz +21 grādam, savukārt Horvātijā un Rumānijas rietumos nakts vidū saglabājās siltums līdz +23 grādiem.

Līdz ar to jau nakts laikā vietām pārspēts 30.oktobra siltuma rekords.

Pēdējā diennaktī dažviet Austrijā, Šveicē un Vācijas dienvidos vēja ātrums brāzmās sasniedzis 50 metru sekundē.

GALERIJA: Rudens iekrāso Eiropu

Nedēļas sākumā astoņās valstīs - Itālijā, Šveicē, Austrijā, Vācijā, Slovēnijā, Horvātijā, Melnkalnē, Bosnijā un Hercegovinā - sinoptiķi bija izsludinājuši sarkano brīdinājumu par vētrām, stipriem nokrišņiem, kā arī par lietusgāžu un vēja radītiem plūdiem. Augstākās pakāpes brīdinājums vietām spēkā arī otrdien.

Alpu kalnos un vietām Francijā piedzīvota spēcīga snigšana, dažviet uzsnidzis vairāk nekā metru dziļš sniegs.

Jau ziņots, ka Itālijā vairākus reģionus pirmdien piemeklēja vētras un lietusgāzes, prasot vismaz sešu cilvēku dzīvību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu