Čehoslovākijas komunistu slepenpolicijai bijis dosjē par Trampu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Čehoslovākijas komunistu režīma slepenpolicijai bija dosjē par Donaldu Trampu pēc viņa pirmās laulības ar čehieti Ivanu Zelnīčkovu, ziņoja Prāgas nedēļas izdevums "Respekt" sadarbībā ar britu laikrakstu "The Guardian".

"Jā, Trampi bija mūsu redzeslokā," izdevumam "Respekt" paziņoja bijušais valsts drošības dienesta StB reģionālais vadītājs Vlastimils Daneks.

"Mēs zinājām, ka Tramps bija ietekmīgs. Viņš neslēpa, ka grib kādu dienu kļūt par prezidentu. Mēs bijām ieinteresēti uzzināt vairāk par viņu," sacīja Daneks.

Tramps un bijusī modele un uzņēmēja Ivana Zelnīčkova apprecējās 1978.gadā, bet viņu laulība tika šķirta 1992.gadā. Šajā laulībā piedzima trīs bērni – Donalds jaunākais, Ivanka un Ēriks.

Tramps esot 1986.gadā sācis domāt par kandidēšanu prezidenta vēlēšanās, bet atmetis šo ideju, jo uzskatījis, ka tolaik 41 gada vecumā esot pārāk jauns.

"Viņš ar savu kandidatūru grib kļūt par izņēmumu Amerikas vēsturē. Viņš grib kandidēt uz prezidenta amatu kā politiski neatkarīga persona. Viņš nav Demokrātu vai Republikāņu partijas biedrs, lai gan abas partijas mēģina viņu piesaistīt," teikts piezīmē Trampa dosjē.

"Pat ja tā šķiet fantāzija, Donalds Tramps ir pārliecināts, ka viņam tas izdosies," teikts šajā piezīmē.

Komunistu laikmets Čehoslovākijā beidzās ar 1989.gada "samta revolūciju". StB bija cieši sadarbojies ar Padomju Savienības slepenajiem dienestiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu