Lielbritānija pēc "Brexit" plāno aplikt lielos tehnoloģiju uzņēmumus ar jaunu nodokli

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Google logo.
Google logo. Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānija 2020.gadā ieviesīs jaunu digitālo pakalpojumu nodokli, lai vērstos pret tehnoloģiju uzņēmumiem, kas maksā neatbilstoši zemus nodokļus, pirmdien paziņoja valsts finanšu ministrs Filips Hemonds.

"Ir tikai taisnīgi, ka šie globālie giganti ar rentabliem biznesiem Lielbritānijā maksā savu godīgo daļu," parlamentā izklāstot valdības ikgadējo budžetu norādīja Hemonds.

Viņš sacīja, ka šis nodoklis tiks ieviests 2020.gada aprīlī un tiks piemērots vien rentabliem uzņēmumiem, kas globālos ienākumos gūst vismaz 500 miljonus sterliņu mārciņu (562 miljonus eiro).

Prognozes liecina, ka šis nodoklis varētu Lielbritānijas valdībai ienākumos nodrošināt 400 miljonus mārciņu gadā, pavēstīja ministrs, vienlaikus gan uzsverot, ka šis nebūs interneta tirdzniecības nodoklis.

Politiķi un sabiedrība jau ilgstoši pauž neapmierinātību ar nodokļu apjomu, ko maksā tādi tehnoloģiju giganti kā "Amazon", "Apple", "Facebook" un "Google".

"Facebook" šā mēneša sākumā paziņoja, ka uzņēmuma nodokļa izdevumi Lielbritānijā pērn trīskāršojušies līdz 15,8 miljoniem mārciņu, bet ienākumi valstī vienlaikus pieauguši par 50% un sasnieguši 1,26 miljardus mārciņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu