Avarējušo "Lion Air" pasažieru lidmašīnu meklē ar hidrolokatoriem un droniem

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Indonēzijas piekrastē notiek pirmdien jūrā iegāzušās pasažieru lidmašīnas meklēšana ar hidrolokatoriem un droniem. Lidmašīnā, ko aviokompānija "Lion Air" izmantoja tikai kopš šā gada augusta, atradās 189 cilvēki. Domājams, ka visi gājuši bojā, vēsta raidorganizācija BBC.

No ūdens izceltas lidmašīnas atlūzas un pasažieru personīgās mantas. 

Iekšzemes reiss JT 610 pirmdien pēc pacelšanās saskārās ar tehniskām problēmām. Lidmašīna avarēja 13 minūtes pēc pacelšanās gaisā.

VIDEO: Avarējušās "Lion Air" pasažieru lidmašīnas meklēšanas operācija

BBC rīcībā nonākusī informācija liecina, ka lidmašīna "Boeing 737 MAX 8" ar tehniskām problēmām saskārusies jau iepriekšējā dienā lidojuma laikā no Bali uz Džakartu. Lidmašīnas kapteinis ziņoja, ka viens no lidmašīnas instrumentiem esot bijis "neuzticams" un viņam to nācies nodot otrajam pilotam.

"Lion Air" pārstāvis Edvards Siraits otrdien norādīja, ka lidmašīna esot labota pirms liktenīgās pacelšanās.

Indonēzijas katastrofu novēršanas aģentūras vadītājs sociālajā tīklā "Twitter" paziņojis, ka meklēšanas operācijā netālu no lidmašīnas pēdējās zināmās atrašanās vietas tiekot izmantoti hidrolokatori.

"Cerams, ka šorīt atradīsim fizelāžas vraku," aģentūrai "Reuters" pauda Indonēzijas transporta drošības paneļa vadītājs Soerdžanto Tdžadžono.

Meklēta tiek arī lidmašīnas "melnā kaste", kas varētu palīdzēt noskaidrot aviokatastrofas iemeslus.

Meklēšanas operācijas koordinators Jusufs Latifs izteicies, ka tas būtu "brīnums", ja izdotos atrast kādu izdzīvojušo, ziņo BBC. Glābēji no ūdens turpina izcelt bojāgājušo ķermeņa daļas. Saskaņā ar vietējos medijos izskanējušo informāciju līdz šim piepildīti desmit maisi, ko nosūtīs uz Džakartu, lai atrastās ķermeņa daļas varētu identificēt.

Jūrā atrasti kopumā 14 maisi ar dažādām personīgajām mantām, tai skaitā kurpēm, naudasmaku un dažādām drēbēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu