Frīdenberga līgava: “Valters bija izvēlējies mani... Un tas man dod iekšēju mieru” (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 26. oktobrī, Rīgas krematorijā notika atvadīšanās no mūziķa un TV raidījumu vadītāja Valtera Frīdenberga, kura sirds pēc ilgas cīņas ar vēzi pārstāja pukstēt trešdien, 17. oktobrī. Pēdējo reizi apraudzīt viņu bija ieradusies arī līgava Kristīne Paegle.

“Valters bija izvēlējies mani... Un tas man dod iekšēju mieru. [..] Gredzeni paliek pie manis, jo arī viņš paliek manā sirdī... Es šovakar mēģinu smaidīt. Lai gan ir skumji, visu draugu un paziņu acīs redzu Valtera silto smaidu. Viņš ir šeit, un viņš mūs stiprina... Ar savu balsi, kas skanēs ilgi... Ar savu vēlmi dzīvot, ar pozitīvajām atmiņām par viņu,” tā pēc pulcēšanās krematorijā sarunā ar žurnālu “Privātā Dzīve” pastāstīja Frīdenberga mīļotā.

Kā jau ziņots, Valters un Kristīne šoruden bija plānojuši salaulāties. Intervijā ar “LTV 1” viņa stāstīja, ka pirms operācijas vasarā, kurā tika izņemtas palikušās vēža šūnas, šķietami viss bija kārtībā, taču tad notika tas, no kā visi baidījās, – slimība ņēma virsroku un pēdējos savas dzīves mēnešus Frīdenbergam nācās pavadīt slimnīcā.

“Viņam taču nesāpēja, viss bija labi, varbūt nevajadzēja to operāciju, varbūt nevajadzēja kustināt. [..] Pēdējo mēnesi viņš dzīvoja lielās sāpēs, un tas bija pats trakākais. [..] Viņš visu laiku teica: “Es nodzīvošu tā, kā es gribu. Es gribu nodzīvot tā, kā es gribu.” Bet tas ir tas, kas man sāp, ka viņš nevarēja nodzīvot tā, kā viņš gribēja, jo tās sāpes jau neļāva.

Kā tu vari ar sāpēm nodzīvot kā gribi?

Un viņš gribēja visu laiku, līdz pēdējam vēl iet uz “gudriniekiem” [Valters bija raidījuma “Gudrs, vēl gudrāks” vadītājs], vēl nospēlēt kādu koncertu, vēl ierakstīt dziesmas. Un viņš to visu nevar necik [..] Viņš nekad negribēja izrādīt, ka viņam ir slikti,” tā Kristīne.

Viņa LTV stāstīja, ka līgavaiņa pēdējā diena slimnīcā pienākusi negaidot: “No rīta ienāca māsiņa. Jauna, cita māsiņa, un saka: “Jūs man droši vaicājiet, ja jums kaut ko vajag.” Es saku jā, iepazīstos. Valčuks tā kā guļ beidzot. Un viņa saka: “Man nepatīk tā elpa.” Es saku: “Nē, šī ir ļoti laba elpa, nekrāc viņš vairs, viņš ļoti labi elpo, tā tīri, un viss viņam baigi labi.” Un es klausos – tā baigi reti. Tās pēdējās trīs stundas es visu laiku gaidīju to nākamo elpu. Gribējās ticēt.”

Frīdenbergs dzimis 1987.gadā 26.oktobrī, mācījies Rīgas Valda Zālīša pamatskolā, Rīgas 1. Bērnu mūzikas skolā, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā un Latvijas Universitātē ieguvis bakalaura grādu politikas zinātnē.

Savu mūziķa karjeru Frīdenbergs divu gadu vecumā sāka Latvijas Radio bērnu vokālajā ansamblī "Dzeguzīte", bet plašāku atpazīstamību guva kā grupas "Putnu balle" dalībnieks. 2005.gada viņš kopā ar Būmeisteru pārstāvēja Latviju "Eirovīzijas" dziesmu konkursā ar skaņdarbu "The War Is Not Over", iegūstot piekto vietu. 2011.gadā Frīdenbergs kļuva par grupas "Tumsa" vokālistu.

Frīdenbergs strādājis Latvijas Televīzijā (LTV), kur vadījis "Eirovīzijas" konkursa nacionālās atlases kārtu un raidījumu "Gudrs, vēl gudrāks".

Mākslinieks arī iesaistījās Latvijas politikā, būdams partijas LPP/LC un Zatlera reformu partijas biedrs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu