VNĪ: interesi par dalību metu konkursā par TAB FAB radošā kvartāla vīziju izrādījuši jau 128 pretendenti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Evija Trifanova

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (turpmāk – VNĪ) sadarbībā ar Dānijas karalisti rīkotais metu konkurss par “TAB FAB” radošā kvartāla izveidi ir ieguvis lielu interesi arhitektu vidū – šobrīd konkursa nolikumu izņēmuši jau 128 interesenti. Metu iesniegšana konkursam turpinās līdz 26. novembrim.

“Aicinām gan Latvijas, gan ārvalstu arhitektus saukt talkā mūzas un piedalīties TAB FAB kvartāla tapšanā, iesniedzot idejas metu konkursam, kurā meklējam arhitektonisko vīziju, kā nākotnē izskatīsies Miera ielā 58a. Prieks, ka par šo konkursu ir liela interese.

Meti būs pamats būvprojektam, kas jau 2022. gadā atdzims par jaunu radošo kvartālu. Šī nav tikai vieta, kuru nepieciešams atjaunot un sakopt, mēs vēlamies piešķirt dzīvīgumu un īpašu gaisotni 13 tūkstošiem kvadrātmetru radoša gara,”

atklāj VNĪ valdes locekle un konkursa žūrijas priekšsēdētāja Kitija Gruškevica.

VNĪ kopā ar partneriem - Latvijas Kultūras akadēmiju, Kultūras ministriju un Dānijas Kultūras institūtu uzsācis darbu pie starptautiska metu konkursa “TAB FAB” radošā kvartāla Miera ielā 58 izveides. Plānots pielāgot telpas Latvijas Kultūras akadēmijas vajadzībām, izveidot telpas radošo industriju inkubatoram un darbnīcām. Taps daudzfunkcionāls centrs radošo industriju nozares profesionāļiem un citiem apmeklētājiem. Tāpat teritorijā paredzēts veidot kafejnīcu, velo novietnes un sabiedrībai pieejamas telpas, kurās plānots organizēt izstādes, koncertus, teātrus un citus pasākumus.

Patlaban kādreizējās Tabakas fabrikas teritorijā rekonstruētajā ražošanas ēkā pagaidu mājvietu radis Jaunais Rīgas teātris, kamēr tā vēsturiskajā mājvietā Rīgā, Lāčplēša ielā 25, norisinās pārbūve.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu