Piecas spocīgākās mājas pasaulē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nu ir pienākusi Helovīna diena un daudzviet pasaulē bērni gatavojas iziet ielās, tērpušies dažādu pazīstamu un mazāk pazīstamu tēlu kostīmos, lai prasītu saldumus vai arī pastrādātu kādu sīku nebēdnību pie skopāko kaimiņu namdurvīm. Šajā laikā bērnu un jauniešu vidū aktualizējas spoku, zombiju un citu mošķu tēmas, kas galu galā ir arī šo svētku tematika. Ne velti Helovīnā jaunieši labprāt ļaujas biedējošiem piedzīvojumiem, piemēram, apmeklē komerciālās “baiļu” mājas vai skatās šausmu filmas. Taču kas gan var būt biedējošāks un asinis stindzinošāks par īstu māju, kas apvīta ar dažādām leģendām un spoku stāstiem? Ziņu portāls “Gulf News” ir apkopojis piecas spocīgākās mājas pasaulē.

Amatvillas šausmu māja, Ņujorkas štats, ASV

Katrs īstens šausmu filmu cienītājs pazīs Amatvillas spoku nama filmu franšīzi. Leģendas vēsta, ka šā nama atmosfēra spēj spēj iemītniekus padarīt agresīvus. Tā savulaik esot noticis ar kādu jaunu vīrieti Ronaldu Defeo jaunāko, kas 1974. gadā šajā namā nogalināja visus savus ģimenes locekļus. Pēc šā gadījuma nākamie mājas īpašnieki sāka apgalvot, ka ēka ir pat apsēsta ar spokiem, un jau pēc 28 dienām nākamā ģimene no mājas izvācās. Amatvillas šausmu māja piesaistīja slavenos paranormālo parādību pētniekus Edu un Lorēnu Vorenus, kas arī apstiprināja spoku klātbūtni. Lai gan daudzi skeptiķi noliedz Amatvillas bēdīgi slavenās mājas leģendas, tomēr šajā mājā vēl neviens nav uzdrošinājies ievākties uz dzīvi. Tā tagad ir populārs tūrisma objekts.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Dodd (@doddywood) on

Enfīldas namiņš Lielbritānijā

Arī šis nams ir labi pazīstams šausmu filmu cienītājiem – nelielais britu namiņš teju vai pasaules slavu ieguva pēc filmas “Ļaunuma izsaukšana 2” iznākšanas uz lielajiem ekrāniem. Par mazās mājiņas savādo atmosfēru sāka baumot jau 1977. gadā, kad kāda vientuļā māte apgalvoja, ka viņas meitā ir iemiesojies ļaunais gars. Arī citas ģimenes, kas šeit dzīvoja, saskārās ar neparastiem notikumiem, piemēram, naktīs mājinieki esot dzirdējuši klauvējienus pie sienām un balsis pirmajā stāvā. Jau pēc diviem mēnešiem arī nākamie mājas iedzīvotāji to pameta, piešķirot britu namam diezgan sliktu reputāciju. Tāpat kā Amatvillas nams, arī Enfīldas mājiņa ir iecienīts tūristu galamērķis mazajā pilsētā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rajiv Adatia (@rajivadatia) on

Mīklainā māja Palmbīčā, Kalifornijas štatā, ASV

Nelielā dzeltenā ēka savulaik bijusi apbedīšanas birojs, bet vēlāk šajā namā notikuši visādi nelaimes gadījumi, mājas iedzīvotāji manījuši dīvainas ēnas un neizskaidrojamas skaņas. Mūsdienās namā ir ierīkots neliels muzejs.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @scary_places_on_earth_ on

Antīkā britu viesnīca Glosteršīrā, Lielbritānijā

Šī sīciņā viesnīca britu pilsētā Glosteršīrā kopš uzbūvēšanas 1145. gadā piedzīvojusi visai šaušalīgus notikumus – dažādus karus, nežēlīgus kautiņus un pat sātana izsaukšanas seansus. Viesnīcas īpašniece Karolīna Hamfrija atklāj, ka regulāri nākas saskarties ar spocīgiem notikumiem un neapmierinātiem ceļotājiem, kas bailēs mēdz mukt prom no viesnīcas nakts vidū vai sūdzēties par savādiem trokšņiem, balsīm un ēnām. Šī viesnīca tik un tā turpina uzņemt bezbailīgus tūristus, dažādus paranormālo parādību ķērājus un televīzijas šovu grupas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sarah (@sajo_travels) on

Vinčesteras mistēriju māja Sanhosē, Kalifornijas štatā, ASV

Šī, iespējams, ir viena no slavenākajām spoku apsēstajām mājām pasaulē. Namu cēlusi ieroču uzņēmuma “Winchester” dibinātāja Viljama Virta Vinčestera atraitne Sāra Vinčestera. Sieviete, mēģinot izdibināt viņas piedzīvoto likstu cēloņus, no ekstrasenses uzzinājusi, ka viņu vajā ar uzņēmuma ražotajiem ieročiem nogalināto gari. Baiļu māktajai Vinčesteras kundzei ekstrasense ieteica būvēt istabas nošauto gariem, lai tos iesprostotu un varētu dzīvot mierīgi. Sāra sāka būvniecību 38 gadu garumā, pārvēršot savu māju par labirintu no 161 istabas (40 guļamistabas, divas balles istabas, sešas virtuves, 47 kamīni, divi pagrabi un trīs lifti), to visu papildinot ar dažādiem spoku slazdiem un īpašām dekorācijām. Daudzi uzskata, ka Sāra māju tik dedzīgi apbūvēja vājprāta un sēru vadīta, kaut gan daži būvnieki un kalpotāji patiesi atzina, ka mājā notiek neizskaidrojamas dīvainības. Šodien Vinčesteru namā atrodas muzejs.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ?Danica Rockwood ? (@danikappa) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu