Latvijas gaismas mākslinieku darbs priecē apmeklētājus festivālā Zviedrijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušās nedēļas nogalē Zviedrijas pilsētā Eskilstūnā notika gaismas mākslas festivāls “Nattljus”, kurā viens no centrālajiem objektiem bija Latvijas gaismas mākslinieku interaktīvā gaismas instalācija “Action Paint”, kas katram festivāla apmeklētājam dāvāja iespēju iejusties mākslinieka lomā un izkrāsot lielizmēra nama fasādi. 

Gaismas festivālā “Nattljus” pavisam bija aplūkojami 19 gaismas mākslas objekti, bet Latvijas autoru darbs trīs dienas bija vērojams uz vienas no pilsētas centrālajām ēkām – Klostera apkaimes baznīcas fasādes. 

Gaismas objekta idejas pamatā ir iespēja katram apmeklētājam ar interaktīvas otas palīdzību kļūt par mākslinieku un atklāt abstraktās krāsu mākslas radīšanas prieku, izkrāsojot nama fasādi.

Darbojoties ar sev atvēlēto krāsu un “otu”, gaismas objekta apmeklētāji rada ne vien oriģinālu un laikmetīgu ietērpu labi pazīstama nama fasādei, bet arī nodrošina savdabīgu mākslas performanci, jo krāsošanas process ir interesants un aizraujošs ne vien dalībniekiem, bet arī vērotājiem.

26. oktobra vakarā līdzās Latvijas autoru darbam notika festivāla svinīgā atklāšana, kuru apmeklēja vairāk nekā 1500 apmeklētāju, izrādot lielu interesi par interaktīvās krāsošanas iespējām. 

Interaktīvās gaismas instalācijas autori ir radošā apvienība “I Did It”, kuras veidotie gaismas mākslas darbi iepriekš jau pabijuši starptautiskos gaismas festivālos Portugālē, Slovēnijā, Igaunijā, Singapūrā, Zviedrijā, Beļģijā un citviet. 

Foto: Publicitātes foto

Autoru kolektīvs katru gadu aktīvi piedalās un papildina arī Rīgas gaismas festivāla “Staro Rīga” objektu klāstu. Projekts “Action Paint” radīts īpaši gaismas festivālam “Staro Rīga” 2016. gadā un toreiz bija aplūkojams uz Rīgas pils torņa. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu