ANO pārstāve vēlas starptautisku izmeklēšanu Hašogi lietā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Žurnālists Džamals Hašogi
Žurnālists Džamals Hašogi Foto: EPA/Scanpix

Saūda Arābijai un Turcijai būtu jāiesaista eksperti no citām valstīm, izmeklējot žurnālista un Rijādas kritiķa Džamala Hašogi slepkavību, otrdien paziņojusi ANO augstā cilvēktiesību komisāre Čīles eksprezidente Mičela Bačeleta.

Starptautiskajiem ekspertiem jāsaņem pilna piekļuve pierādījumiem un lieciniekiem, sacīja Bačeleta, piebilstot, ka ANO Cilvēktiesību birojs Ženēvā ir gatavs palīdzēt.

"Latiņa ir jāpaceļ ļoti augstu, lai nodrošinātu jēgpilnu atbildību un taisnīgumu par šādu šokējoši nekaunīgu noziegumu pret žurnālistu un valdības kritiķi," sacīja Bačeleta.

ASV dzīvojušais laikraksta "The Washington Post" līdzstrādnieks Hašogi pazuda pēc ieiešanas Saūda Arābijas konsulātā Stambulā 2.oktobrī.

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, vēlāk apgalvoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā Stambulā zaudējis dzīvību "dūru cīņā", līdz visbeidzot atzina, ka žurnālists nogalināts ar iepriekšēju nodomu pastrādātā slepkavībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu