Trešdien daudzviet saulains, gaiss iesils līdz pat +16 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Trešdien Latvijā būs mainīgs mākoņu daudzums un lielā valsts daļā spīdēs saule, austrumu novados dienas pirmajā pusē vēl gaidāms lietus.

Sinoptiķi prognozē, ka gaisa temperatūra pakāpsies līdz +11..+16 grādiem, un vienīgi valsts galējos austrumos, neparādoties saulei, gaisa temperatūra nepārsniegs +10 grādu robežu. Siltākā diena būs Zemgalē un Rīgā.

Pūtīs mērens dienvidu vējš. Kurzemes rietumu piekrastē dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 15 metriem sekundē.

Rīgā laiks skaidrosies, saule gaisu sasildīs līdz +15 grādiem un vējš mēreni pūtīs no dienvidiem.

Laikapstākļus nosaka atmosfēras fronte un anticiklons. Atmosfēras spiediens 763-767, no rīta Kurzemē vēl 759-762 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Kā ziņots, līdzšinējais 31. oktobra siltuma rekords ir +14,2 grādi Rīgā un +15,1 grāds valstī kopumā; tik silts laiks šajā dienā bija 1984. gadā. Pirmie siltuma rekordi tika pārspēti jau otrdienas vakarā Kurzemes dienvidrietumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu