VM: jautājumu par mediķu atalgojumu risinās jaunā valdība (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Jautājums par mediķu atalgojuma palielinājumu tiks skatīts 2019. gada budžeta apstiprināšanas procesā, un to realizēs jaunā valdība, nevis aizejošā, aģentūrai LETA sacīja Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders.

Viņš atgādināja, ka Ministru kabineta oktobra sēdē, skatot budžeta jautājumu, netika skatītas jaunās politiskās iniciatīvas. Šneiders norādīja, ka toreiz skatītais bija tehnisks projekts pie nemainīgas politikas īstenošanas un neietver jaunus pasākumus un aktivitātes.

Pēc Šneidera paustā, par prioritātēm nākamā gada budžetā, tostarp par mediķu atalgojuma palielinājumu, lems jaunā valdība, kas arī apstiprinās 2019. gada budžetu.

Kā ziņots, mediķu atalgojuma palielināšanai par 20% 2019. gadā nepieciešami papildu 70 miljoni eiro, kuriem, pēc veselības ministres Andas Čakšas (ZZS) paustā, finansējuma avoti vēl nav zināmi, tomēr šī summa, ministres ieskatā, ir "reālā vajadzība".

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) paudis, ka mediķu algu pieaugums nākamajā gadā ir jaunās valdības jautājums.

Ministru prezidenta ieskatā, saistībā ar bažām par iespējamo mediķu algu nepalielināšanu nākamgad noticis "ārkārtīgi dīvains pārpratums".

Kučinskis skaidroja, ka trīs gadu budžetā ietverta norāde uz to, ka mediķu algu palielinājums ir nākamā gada budžeta jautājums. "Mediķu algu paaugstinājums bija un ir nākamā gada budžeta jautājums," sacīja premjerministrs. Lai atrisinātu šo jautājumu, Kučinska ieskatā, nedrīkst kavēties ar 2019. gada budžeta izstrādi un apstiprināšanu.

Premjers uzsvēra, ka gan esošajai veselības ministrei Andai Čakšai (ZZS), gan arī Veselības ministrijai ir iestrādes un priekšlikumi, taču jautājuma risināšana kopumā atkarīga no jaunās valdības izvirzītajām prioritātēm. "Ja valdība to uzskaitīs par prioritāti, tad būs. Bet mēs kā šobrīd aizejošā valdība jau nevaram taisīt nākamā gada budžetu, to mums likums aizliedz," teica Kučinskis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu