"Zvaigzne ABC" izsludina jaunu romānu konkursu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Aizsākoties Latvijas jubilejas mēnesim, Apgāds Zvaigzne ABC izsludina jaunu romānu konkursu “Zvaigznes Latvijai”, kurā tiek gaidīti vēsturiski un biogrāfiski romāni par Latvijas kultūras vēsturē ievērojamām personībām – rakstniekiem, mūziķiem, māksliniekiem u.c. 

No iepriekšējiem konkursiem šoreiz atšķiras uzstādījums, ka konkursā iespējams startēt ne tikai ar jau pabeigtu romāna manuskriptu, bet arī topoša romāna ieceri (vairāk informācijas – konkursa nolikumā).

Projektu pieteikumu atlase norisināsies vienā, bet manuskriptu konkurss – divās kārtās, un uzvarētājus gaida ne tikai darba izdošana grāmatā, bet arī naudas prēmijas.

Dažādi literārie konkursi vienmēr bijusi nozīmīga nācijas kultūras procesa sastāvdaļa. Tie mudina pie rakstīšanas ķerties gan pieredzējušus autorus, gan debitantus un stimulē lielāka skaita literāro darbu tapšanu – tiklab noteiktos žanros rakstītu kā atsevišķām tēmām veltītu. Apgāda pieredze literāro konkursu rīkošanā ir visai ievērojama – vēl nesen vairākus gadus pēc kārtas norisinājās bērnu un jauniešu oriģinālliteratūras konkurss “Zvaigznes grāmata”, kura rezultātā ne vien tika izdoti vairāki desmiti jaunu bērniem veltītu darbu, bet literatūrā pārliecinoši ienāca arī virkne jauno autoru, kuru vidū noteikti jāmin šobrīd jau populārās jauniešu rakstnieces Laura Dreiže un Linda Nemiera, kā arī citi jaunie autori. Apgāds ar panākumiem rīkojis arī pieaugušajiem adresētu romānu konkursus – “Nacionālais bestsellers” un “Zvaigznes detektīvs”, kā arī trīs reizes – fantāzijas un fantastikas īsprozas konkursu “Sapņu laiks”. Visi konkursi izpelnījās plašu atsaucību, un katra rezultātā tikušas izdotas vairākas lasītāju iemīļotas grāmatas.

Šogad Latvijas simtgades svinību sakarā ir īpaši aktualizējusies nacionālā kultūras mantojuma apzināšana. Jubilejas gads jau tuvojas noslēgumam, bet nepieciešamība šo tradīciju turpināt un nostiprināt būs aktuāla arī turpmākajos gados – lai top jauni darbi par ievērojamiem latviešiem!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu