''Eurostat'': Latvijā septembrī bijis augstāks bezdarba līmenis nekā ES vidēji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijā šā gada septembrī bezdarba līmenis bija 7,2%, un tas bija augstāks līmenis nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina trešdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati, kas apkopoti par 24 bloka dalībvalstīm.

Pēc "Eurostat" datiem, augstāks nekā Latvijā ES dalībvalstu vidū bezdarba līmenis septembrī bijis Spānijā - 14,9%, Itālijā - 10,1%, Francijā - 9,3%, Horvātijā - 8,2%, Kiprā - 7,4% un Somijā - 7,3%.

Savukārt zemākais bezdarba līmenis septembrī reģistrēts Čehijā - 2,3%, Vācijā un Polijā - abās valstīs 3,4%, kā arī Maltā - 3,8%.

Lietuvā bezdarba līmenis šā gada devītajā mēnesī bija 6,2%.

ES vidēji bezdarbs, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem, septembrī veidoja 6,7%, tādējādi tas saglabājies nemainīgs salīdzinājumā ar augustu un zemākajā līmenī kopš 2000.gada janvāra, kad tika sākta šādu datu apkopošana. 2017.gada septembrī bezdarba līmenis ES bija 7,5%.

Eirozonas dalībvalstīs vidēji bezdarbs septembrī bija 8,1%, arī tas saglabājies nemainīgs salīdzinājumā ar augustu un zemākajā līmenī kopš 2008.gada novembra.

"Eurostat" aplēses liecina, ka septembrī blokā bez darba bija 16,574 miljoni cilvēku, no kuriem 13,153 miljoni bezdarbnieku bija eirozonas valstīs. Salīdzinājumā ar 2017.gada devīto mēnesi bezdarbnieku skaits krities par 1,793 miljoniem ES un par 1,309 miljoniem eirozonā.

Dati par bezdarbu septembrī nav pieejami par Igauniju, Grieķiju, Lielbritāniju un Ungāriju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu