Rīgas dome konceptuāli atbalsta jauna tirgus izveidi Imantā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google Maps

Rīgas dome otrdien konceptuāli atbalstīja ieceri nākotnē izveidot tirgu Imantā, Kurzemes prospektā 3D, kur kādreiz atradās lielveikals "Prisma".

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs pastāstīja, ka SIA "Imantas tirgus" vērsies pie pašvaldības ar iniciatīvu izveidot šajā vietā tirgu.

Vienlaikus viņš skaidroja, ka ar šo lēmumu pašvaldība tikai konceptuāli pauž atbalstu šai iniciatīvai un apliecina, ka "šajā vietā tirgu veidot ir lietderīgi". Domei vēl jāpieņem lēmums par tirgus statusa piešķiršanu šai teritorijai. Reālu tirdzniecību drīkstēs sākt tikai pēc šā lēmuma pieņemšanas.

Tagad uzņēmums ir jāsagatavo visa nepieciešamā dokumentācija un jāiesniedz pieprasījums piešķirt teritorijai tirgus statusu. Kad tas varētu notikt, Radzevičs neprognozēja.

"Firmas.lv" pieejamā informācija liecina, ka SIA "Imantas tirgus" reģistrēts 2012.gada izskaņā un tā vienīgais īpašnieks ir uzņēmējs Ēriks Ertmanis. Pēdējos trīs gadus uzņēmums nekādu saimniecisko darbību gan nav veicis un pērn strādājis ar 1950 eiro zaudējumiem.

Deputāts Krišjānis Feldmans (JKP) jautāja, vai izpilddirekciju nemulsina, ka darbību šajā vietā grib sākt uzņēmums ar šādu finansiālo un ekonomisko vēsturi. Radzevičs skaidroja, ka pašvaldībai ir jālemj par teritorijas izmantošanas lietderību, nevis par pašu uzņēmumu. "Varbūt šis uzņēmums jau rīt izdomās, ka tirgu tur veidot negrib, un tirgus statusa noteikšanu nemaz nepieprasīs. To mēs nezinām, jo patlaban tikai lemjam par to, vai šajā teritorijā būtu lietderīgi izveidot tirgu, no infrastruktūras un citiem viedokļiem raugoties," teica amatpersona.

Feldmans gan atbildēja, ka "esot gatavs Radzeviču pārsteigt", un informēja, ka Ertmanis medijos jau publiski paudis, ka novembra beigās šajā vietā būs tirgus. Radzevičs norādīja, ka, balstoties uz konkrēto domes lēmumu, uzņēmējs tirgu uzreiz tur atvērt nevarēs, taču sākt atsevišķu tirdzniecības vietu darbu drīkstēs, ja par katru tirdzniecības vietu būs saņēmis attiecīgās atļaujas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu