ISSP aicina pieteikties kolāžas darbnīcai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Fotogrāfi, vizuālie mākslinieki un citi interesenti aicināti neparasti un radoši nosvinēt simtgadi, piedaloties kolāžas darbnīcā "Paradīzes sarunas", ko no 17. līdz 19. novembrim vadīs mākslinieki Andrejs Strokins un Maikls Holands (Lielbritānija). Trīs dienu garā darbnīca pievērsīsies kolāžas tehnikas iespējām, īpaši savienojumā ar fotogrāfijas mediju. 

Ko tev nozīmē "paradīze"? Kā atšķiras cilvēku priekšstati par to? Vai paradīze ir kaut kas tāls, neaizsniedzams? Vai tava ikdiena citam var šķist eksotiska? Radoši risinot šos jautājumus, darbnīcā "Paradīzes sarunas" būs iespēja izmēģināt kolāžas tehnikas daudzpusīgajās iespējās. Dalībnieki no dažādām jomām strādās pie uzdevumiem "sarunu" formā - grupās, pāros un individuāli. Izmantojot kā vārdus, tā attēlus, īpaša uzmanība tiks pievērsta dubultām nozīmēm, pretrunām un kontrastiem, apspēlējot ideju par “eksotisko”. Atlasot attēlus no dažādiem avotiem, dalībnieki realizēs savus autordarbus kolāžā, un darbnīcas noslēgumā radītie darbi tiks prezentēti "pop-up" izstādē. 

Darbnīca notiks no 17. līdz 19. novembrim ISSP telpā Rīgā, Berga Bazārā. Darbnīcas valodas – latviešu un angļu. Pieteikties aicināti fotogrāfi, mākslinieki, kā arī ikviens ar interesi par kolāžas tehniku un vēlmi atraisīt radošumu. Pieteikšanās – līdz 5. novembrim.

Vairāk informācijas un pieteikšanās šeit

Maikls Holands

Maikls Holands (Michael Holland) – mākslinieks no Lielbritānijas, dzīvo un strādā Latvijā, piedalījies izstādēs Kanādā, Brazīlijā, Itālijā, Anglijā, Spānijā un Latvijā. Viņa darbus ietekmē gan "mail art” novirziens, gan arī šķietamu atkritumu atkārtota izmantošana dažādiem mērķiem, tai skaitā mākslā. Maikls ir piedalījies daudzās alternatīvās izglītības programmās kā dalībnieks, kā arī vadījis darbnīcas un pasākumus. Šovasar Maikls bija viens no diviem māksliniekiem, kas darbojas Maikla Lendija mākslas darbā "Open for Business" kā daļa no Rīgas biennāles (RIBOCA).

Andrejs Strokins

Andrejs Strokins – latviešu mākslinieks, kurš strādā ar dokumentālo fotogrāfiju dažādos veidos. Strokins ir Latvijā pazīstams ar savu aktīvo darbību vernakulārās un atrastās fotogrāfijas laukā. Viņam ir Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļas bakalaura grāds, viņš piedalījies vairākās ISSP vasaras skolas darbnīcās, Sputnik Mentorship Programme (2013–2014) un Jopa Svarta (Joop Swart) meistarklasē (2014). Viņa darbi saņēmuši daudzas balvas, to skaitā Foam Talent 2016 un Conscientious Portfolio Competition 2016. Strokins nesen izdeva savu pirmo grāmatu "Palladium", kurā apskatāms šī Latvijas padomju laika kinoteātra foto arhīvs.

ISSP jau 12 gadus darbojas laikmetīgās fotogrāfijas jomā, veidojot aktīvu fotogrāfijas vidi Latvijā, izglītojot jauno Latvijas fotogrāfijas autoru paaudzi un veicinot starptautisku apmaiņu. Līdz ar jaunās telpas atklāšanu Berga Bazārā, ISSP sevi piesaka kā nozīmīgu pieturas punktu Rīgas kultūras kartē – vienīgo laikmetīgajai fotogrāfijai veltīto telpu Latvijā.

ISSP telpas adrese: Marijas iela 13 k-3, Berga Bazārs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu