Par 60 600 eiro atjaunota Liepājas pludmales glābšanas stacijas ēka

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: liepajniekiem.lv

Liepājā par 60 623 eiro atjaunota un nodota ekspluatācijā pludmales glābšanas stacijas ēka, pavēstīja Liepājas pašvaldībā.

Būvvaldes komisija izvērtējusi institūciju atzinumus, būvdarbu atbilstību projektam, projekta dokumentāciju un atzinusi būvobjektu par derīgu ekspluatācijai.

Kā skaidroja pašvaldībā, kopš vasaras sākuma ir paveikti neatliekami darbi, lai nodrošinātu ēkas drošu izmantošanu turpmāk. Liepājas pludmales glābšanas stacijas ēka, kas atrodas pludmales kāpās, sāļā gaisa un vēja ietekmē bija pamatīgi nolietojusies, un tās daļas vairāk nekā desmit gadus līdz šim nebija remontētas.

Pēc atjaunošanas noslēguma un līdz nākamās peldsezonas sākumam telpas tiks aprīkotas ar mēbelēm un visu nepieciešamo, lai pludmales glābšanas dienests varētu strādāt ērtos, mūsdienīgos un darba specifikai atbilstošos apstākļos.

Ēkas atjaunošanas laikā aizvadītajā vasarā glābšanas dienesta vīri bija pārcelti un tehnika izvietota divos celtniecības konteineros liedaga zonā.

Vasarā ir veikta stacijas ēkas pamatu hidroizolācija, veikta cokola un pamata ārsienu siltināšana. Demontētas vecās un izbūvētas jaunas kāpnes uz novērošanas tornīti, demontēti vecie, savu laiku nokalpojušie garāžas koka vārti un vārtu ailē iebūvēti jauni, paceļami sekciju vārti ar ieejas durvīm, pirms tam stiprināta ailes pārsedze.

Ēkā daļēji ir nomainīti bojātie vai savu laiku nokalpojušie logi, uzstādot jaunus plastmasas stikla pakešu logus. Atjaunoti jumta notekcauruļu un tekņu posmi un ēkas grīdas - vecā, izdilušā linoleja vietā ieklāts maltu akmens flīžu segums vai jauns nodilumizturīgs linoleja klājums.

Telpās demontētas ar malku kurināmās metāla krāsnis, un to vietā izveidota elektroapkure.

Ēkā ierīkota automātiskā ugunsgrēka un trauksmes signalizācija, atjaunots segums visapkārt ēkai.

Veikto darbu, materiālu un iekārtu kvalitāti trīs gadus pēc būves pieņemšanas ekspluatācijā garantē būvdarbu veicējs, kam būs jānovērš garantijas laikā radušos defektus.

Liepājas pludmales glābšanas stacijas ēkas pārbūves darbus veica SIA "Baltic House Systems".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu