Kadri no NATO lielākajām militārajām mācībām kopš Aukstā kara (1)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Norvēģijas ziemeļos notiek NATO vērienīgākās mācības kopš Aukstā kara beigām. Manevros "Trident Juncture" piedalās 31 valsts, vēsta aģentūra "Reuters".

VIDEO: Kadri no NATO lielākajām militārajām mācībām kopš Aukstā kara

NATO un sabiedroto valstu karavīri veica izmēģinājumus netālu no Krievijas, kas pagājušomēnes rīkoja liela mēroga militārās mācības. 

"Trident Juncture" ir lielākās karavīru mācības, kas Norvēģijā notikušas kopš 80.gadiem. Tas ir signāls, ka NATO pēc gadiem ilgas izmaksu cirpšanas sāk atkal nostiprināt savas aizsardzības spējas, norāda "Reuters".

Sākotnēji bija plānots, ka NATO mācībās piedalīsies 35 000 karavīru, taču pēdējo mēnešu laikā tika nolemts tajās iekļaut arī aviācijas bāzes kuģi "USS Harry S. Truman" ar vēl apmēram 6000 cilvēkiem uz klāja.

Pēc 2014.gada Krimas aneksijas bažījoties par Krievijas iespējamo agresiju, Norvēģija cenšas panākt, ka tās teritorijā apmācīto ASV kareivju skaits ik gadu divkāršojas. Maskava šo soli kritizējusi.

NATO raizējas, ka Krievijas militārās klātbūtnes pastiprināšanās reģionā varētu ierobežot jūras spēku spēju brīvi pārvietoties. 19.oktobrī "USS Harry S. Truman" kļuva par pirmo ASV aviācijas bāzes kuģi, kas pēc PSRS sabrukuma devies aiz Ziemeļu polārā loka.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu