Turcijas prokurors: Hašogi nožņaudza uzreiz pēc ieiešanas konsulātā, līķi sadalīja

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Žurnālists Džamals Hašogi
Žurnālists Džamals Hašogi Foto: EPA/Scanpix

Turcijas prokurors paziņojis, ka žurnālists Džamals Hašogi esot ticis nožņaugts tūlīt pēc ieiešanas Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, vēsta aģentūra AP. Pēc tam viņa līķis esot sadalīts un slepkavas no tā atbrīvojušies.

(Papildināta ziņa.)

Stambulas prokurora Irfana Fidana birojs paziņojis, ka sarunas ar Saīda Arābijas kolēģi esot beigušās bez "konkrētiem rezultātiem par spīti Turcijas "labi domātajām pūlēm" noskaidrot patiesību.

Prokurora biroja paziņojums ir pirmā reize, kad Turcijas amatpersona publiski apstiprinājusi medijos izskanējušo versiju par Hašogi nāvi, ka viņš ticis nežēlīgi noslepkavots pēc ieiešanas dzimtās zemes konsulātā, lai nokārtotu ar plānotajām precībām saistītus dokumentus.

Džamals Hašogi pazuda 2.oktobrī pēc ieiešanas Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, Turcijā. Saūda Arābija sākumā liedzās, bet vēlāk atzina, ka Hašogi konsulātā  nogalināts. Saūda Arābijas prokuratūra pagājušonedēļ atzina, ka Hašogi slepkavas darbojušies ar iepriekšēju nodomu.

Saistībā ar Hašogi slepkavību Saūda Arābijas varasiestādes ir aizturējušas 18 pilsoņus, kuru izdošanu grib Ankara.

Joprojām nav zināms, kur atrodas Hašogi līķis.

Aizvadīto trīs nedēļu laikā Turcijas valdībai simpatizējošie mediji teju ik dienu publicē nopludinātu informāciju par izmeklēšanu un, kā tiek apgalvots, audio ierakstu detaļas.

Šie mediji apgalvo, ka Hašogi spīdzinājusi un nogalinājusi Saūda Arābijas "slepkavu komanda", kurā bijuši 15 cilvēki.

59 gadus vecais Hašogi rakstīja izdevumam "The Washington Post" un kādreiz bija Saūda Arābijas laikraksta "Al-Watan" galvenais redaktors. Viņš darbojies arī kā mediju padomnieks Saūda Arābijas amatpersonām un diplomātiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu