FKTK brīdina par "Rock Capital Markets" piedāvātajiem nelicencētiem ieguldījumu pakalpojumiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs Pēters Putniņš
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs Pēters Putniņš Foto: Sintija Zandersone/LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) brīdina par "Rock Capital Markets" (Vanuatu) piedāvātajiem nelicencētajiem ieguldījumu pakalpojumiem tās tīmekļa vietnē "rock-finance.com", pavēstīja uzzināja komisijā.

FKTK norāda, ka minētajam pakalpojumu sniedzējam nav tiesību nodarboties ar ieguldījumu pakalpojumu un ieguldījumu blakus pakalpojumu sniegšanu Latvijā, kā arī FKTK aicina nesadarboties ar "Rock Capital Markets" un tā piedāvātajiem norēķinu apstrādes nodrošinātājiem, lai veiktu pārskaitījumus "Rock Capital Markets".

"Iedzīvotājiem, kuri nav profesionāļi finanšu pakalpojumu jomā, bet vēlas veikt ieguldījumus, rekomendējam doties uz savu banku vai ieguldījumu brokeru sabiedrību, kas FKTK saņēmušas attiecīgu licenci vai darbības atļauju. Šādiem pakalpojumu sniedzējiem ir pienākums informēt par iespējamajiem riskiem un nodrošināt klienta riska profilam atbilstošu piedāvājumu," pauda FKTK.

Tāpat FKTK atzīmēja, ja ir nodarīti zaudējumi vai ir aizdomas par krāpšanu, jāvēršas Valsts policijā.

FKTK uzrauga tikai licencētus tirgus dalībniekus, kas saņēmuši attiecīgu licenci ieguldījumu piesaistei. Tikai pie šiem ieguldījumu piesaistītājiem klientu aizsargā valsts. Informācija par licencētām ieguldījumu pakalpojumu sniedzējiem Latvijā ir pieejama FKTK tīmekļa vietnē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu